USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

«Волинь» не змогла здолати одного з лідерів чемпіонату

16 Жовтня 2016 10:21
Поєдинок екваторного, одинадцятого, туру чемпіонату України з футболу носив статус «лідер проти андердога». Луганська «Зоря» впевнено закріпилась у трійці сильніших чемпіонату, натомість «Волинь» у поточному чемпіонаті пасе задніх.

Юрій Вернидуб виставив фактично основний склад, незважаючи на те, що вже у мід-уік команді грати у Лізі Європи. Натомість основа «Волині» зазнала певних змін, серед яких - дебют молодого голкіпера Андрія Марчука, відсутність дискваліфікованого капітана Олега Герасимюка та виставленого на трансфер Віктора Хомченка.

Стартовий відрізок поєдинку видався доволі хаотичним, адже командам знадобилося трохи часу для знаходження слабких зон у суперника. Волиняни спробували захопити ініціативу зусиллями активних Мемешева та Дудіка в надії на їхні індивідуальні дії та подачі на Петрова.

Але луганчани швидко взяли гру під свій контроль, створюючи момент за моментом: вже на 12-й хвилині Петряк міг відкривати рахунок, але його удар головою, після навісу Караваєва, пройшов у сантиметрах над поперечкою. Саме активність правого захисника «Зорі» та збірної України завдавала найбільшого клопоту захисникам та голкіперу «Волині». Вже за хвилину після моменту Петряка шанс відзначитися мав Ліпартія, але йому не вдалося вдало підлаштуватися під удар. «Волинь» же вичікувала свого шансу для контратаки, але моменти можна перерахувати на пальцях однієї руки, до того ж справа не доходила навіть до удару в ствір воріт Шевченка. Після однієї з таких спроб «Зоря» підловила захист волинян: Соболь здійснив прорив з центру поля до штрафного суперника, віддав на Ліпартію, той у дотик на Кулача, який точним ударом у нижній кут відкрив рахунок у матчі. Минуло лише 3 хвилини і луганчани отримали право пробити пенальті: Романюк у штрафній "завали" Караваєва. Удар з «точки» Форстера був сильним і точним: 2-0.

Вже після перерви наставник «Зорі» активно став використовувати заміни, даючи можливість відпочити лідерам команди. Лава запасних Віталія Кварцяного залишає бажати кращого, натомість гравці на полі зі старту жодних реальних моментів біля воріт суперника створити не могли.

Дальні удари Логінова та банальні розіграші кутових жодних клопотів голкіперу «Зорі» не принесли. Гравці «Зорі» спокійно контролювали хід поєдинку, здобувши чергові 3 пункти в кінцевому результаті.

На післяматчевій прес-конференції наставник «Зорі» Юрій Вернидуб не шкодував компліментів юним гравцям «Волині». «Команда дійсно молода, у них багато молодих і талановитих футболістів. Мені дуже імпонує їхня гра», - відмітив керманич луганчан. Щодо дій своїх підопічних, то він залишився незадоволеним стартовим відрізком поєдинку, але завдяки вчасно увімкненим швидкостям вдалося забити двічі поспіль і таким чином здобути важливі 3 очки.

Головний тренер «Волині» Віталій Кварцяний вчергове бідкався на недосвідченість молодих гравців та їхню фізичну підготовку. «Задня лінія розсипалась, повільно переміщались» - зазначив тренер. Зі слів Кварцяного, на запитання до гравців чому не вдалося реалізувати потенційні моменти отримав дитячу відповідь, мовляв, м’яч для них був незручним, надто важким. «Не вистачає хлопцям чоловічого характеру, хоча вони старались. У них все лише тільки починає розвиватися, як ігрові, так і атлетичні можливості, а «Зоря» уже досвідчена команда» - сказав Віталій Володимирович. Насамкінець наставник заглянув у майбутнє: «Доживемо, проведемо зимові збори, попрацюємо з хлопцями. Вони повинні змужніти за півроку».

Що ж, черговий тест на мужність очікує «Волинь» вже 22 жовтня, коли до Луцька завітає «Дніпро». Сподіваємось Віталію Володимировичу та його підопічним вдасться дати бій дніпрянам!
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
стоп Показати IP 16 Жовтня 2016 14:53
дніпро виграе 2 1
FC VL до стоп Показати IP 16 Жовтня 2016 16:30
За тиждень побачимо чи виграє Дніпро. Волині потрібно віддавати боржок за перший тур. Ставлю на перемогу волинян!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus