USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинянин у складі банди пересилав наркотики по всій Україні. Фото

27 Березня 2017 09:31
Поліція затримала злочинну групу, яка займалася виготовленням та збутом наркотиків. До складу наркоугруповання входив і мешканець Волинської області, повідомляє ГУ НП у Сумській області.

Так, працівники поліції отримали інформацію про те, що на території Сумської області підпільно працює нарколабораторія в якій виготовляють наркотичні та психотропні речовини в особливо великих розмірах для подальшого розповсюдження.

За цим фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 307 (Незаконний збут наркотичних засобів та психотропних речовин вичинених групою осіб). Для належного документування протиправної діяльності була створена міжвідомча слідчо-оперативна група, до складу якої увійшли працівники поліції, прокуратури та СБУ.

Інформація знайшла своє підтвердження. Було встановлено , що до складу групи входило троє людей. Двоє з них – організатор та його подільник – жителі Сумського району, ще один їхній спільник проживає на території Волинської області.

Аби убезпечити себе від викриття, члени групи дотримувались чіткої конспірації.

Виготовленням наркотику займався особисто 25–річний організатор групи. Він і облаштував в приміщенні, що йому належить, нарколабораторію.

Його подільникам була відведена роль розповсюджувачів. Вони підшукували клієнтів та організовували пересилання «посилок» клієнтам в інші регіони України.

Правоохоронці розуміли, що мають справу з організованою злочинною групою. Учасники якої для уникнення викриття їх злочинної діяльності можуть чинити збройний опір, тож до операції з їх затримання були долучені спецпризначенці КОРД.

«Одночасно на території Сумської та Волинської областей силами працівників поліції та СБУ Сумщини було проведено вісім обшуків, під час яких були вилучені наркотичні засоби, психотропні речовини, обладнання для їх виготовлення. А це більше кілограма марихуани, близько 250 грамів амфетаміну та метадону. Не важко підрахувати «навар» ділків від такої протиправної діяльності, враховуючи, що за цінами «чорного» ринку 1 г метадону коштує 600 гривень, а амфетаміну – 350 гривень», – коментує ситуацію Вадим Теличко, начальник відділу СУ ГУНП в Сумській області.
За його словами, зловмисники не встигли знищити речові докази. У нарколабораторії правоохоронці виявили ще декілька гранат, пістолет та набої.

«На наше запитання «навіщо ви зберігали зброю та боєприпаси» затриманий організатор відповів, що зберігав їх виключно для зустрічі з нами. А на зустріч він явно не очікував, враховуючи той факт, що в день затримання він святкував свій двадцять шостий день народження», – розповів Теличко.

Наразі всі учасники групи затримані і перебувають в ізоляторі тимчасового тримання.


Розпочаті кримінальні провадження одразу за трьома статтями Кримінального кодексу України ст. 307 ч.2 (Незаконне виробництво, виготовлення , перевезення наркотичних засобів та психотропних речовин), ст. 263 ч.1 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) та ч. 2 ст. 313 (Виготовлення, привласнення обладнання призначеного для виготовлення наркотичних засобів).

Учасникам злочинної групи може загрожувати до 10 років позбавлення волі.

Процесуальне керівництво за досудовим розслідуванням зазначених кримінальних проваджень здійснює прокуратура Сумської області.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus