USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Волинян закликають переходити на тверде паливо

26 Серпня 2014 17:18
Наступна зима створить «залізну мотивацію» для переходу котелень на тверде паливо, - вважає голова Волинської облдержадміністрації.

Про це Володимир Гунчик розповів під час брифінгу 26 серпня.

Він акцентував увагу на важливості використання відходів деревини для опалення помешкань. Так, досі 40% комунальних структур області не переведені на альтернативні джерела опалення. Від використання газу, який буде лише дорожчати, на його думку, потрібно відходити.

З його слів, зараз тим, хто хоче зрубати дерево для опалення приміщення, потрібно витратити місяць, аби зібрати відповідні документи, інакше, мовляв, «пришиють кримінал».

«Я думаю, що облдержадміністрація внесе пропозицію на сесію обласної ради про питання впорядкування надання мешканцям дозволів на роботу з відходами деревини, або тією деревиною, яка непромислова і вже не використовується», - зазначив Володимир Гунчик.

З його слів, для цього потрібно здійснити інвентаризацію, подолати корупцію лісників, прийняти відповідні підзаконні акти. На його думку, можна буде на 50-70% забезпечити себе паливом, якщо пустити деревину в переробку, виготовляти з неї брикети. «Залізна» мотивація для переведення котелень на тверде паливо, на його думку, буде цієї зими.

«Ми 23 роки думали, що в нас є армія, енергоефективність і енергоощадність. Виявилося, що армії нема, ми тільки почали її будувати, так буде і з енергоощадністю. Коли за останні три роки ціна на газ збільшилася з 60 до 300 доларів, тоді ми почали трохи цим займатися. А до цього часу ми думали, що дядя Вова нас забезпечить газом», - наголосив голова ОДА.

Він зазначив, що дотримується радикальних поглядів у цьому питанні, адже бачить ресурс, який потрібно використати. З його слів, потрібно сприяти бізнесменам, які виготовляють котли, що працюють на твердому паливі, створювати пільги для того, щоб прискорити перехід на енергозберігаючі технології.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Дончанин Показати IP 26 Серпня 2014 17:24
коментар було видалено
увч Показати IP 26 Серпня 2014 17:30
коментар було видалено
лино вентура Показати IP 26 Серпня 2014 17:35
поздравилки!!!
петро Показати IP 26 Серпня 2014 18:23
за сокири та в ліс долой газ
Patrik Показати IP 26 Серпня 2014 19:05
Нi в якому разi, недопустимо нищити природу... Кiзяк - ось самой потужний конкурент природному газу!
Корінний лучанин Показати IP 26 Серпня 2014 21:17
Мені, в звязку з цим, пригадались поради Клімчука, коли він ще був на дипроботі та приїздив у Луцьк. Тоді в Україні готовились до підвищення ціни на газ. Так от він говорив: "дорогі волиняни, хто має грубки та печі не розвалюйте їх та бережіть і користуйтесь ними, бо це буде дешевше і буде альтернатива газу". Слушна була порада і актульна нині, хоча пройшло з тих пір років 7-8. А те що, говорить Гунчик нині, то саме він так думав про АРМІЮ та газ. Робота по енергоощадливості на ВОЛИНІ велася ще задовго до появи Гунчика в ОДА. Прикладів у цьому можна наводити безліч по ВОЛИНІ. Клімчук у цьому питанні був МОЛОДЕЦЬ!!!! Гунчик нехай розкаже, як газові ГЕЛІОСИ на заводі впровадив під час реконструкції. Скільки тепер ЛуАЗ буде платити за газ?
Ігор Показати IP 27 Серпня 2014 09:39
А корупцію хай почне долати з себе.найбільший корупціонер,то він.Крав на заводі і тут осторобн стояти не буде.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus