USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Волинян запрошують на будівництво музею партизанської слави

22 Лютого 2016 14:33
Громадський активіст Сергій Приходько закликає усіх охочих долучитися до будівництва музею партизанської слави під відкритим небом.

Про це він написав на своїй сторінці у мережі Фейсбук.

«Наступної суботи запрошуємо охочих долучитися до будівництва музею бойової слави під відкритим небом в урочищі Вовчак Турійського району.Виїзд із Ковеля автомобілем о 9.30 в суботу.За детальною інформацією - пишіть у приват», - повідомляє активіст.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, урочище Вовчак у лісових масивах на межі Турійського, Володимир-Волинського та Локачинського районів Волині вважається місцем, де 14 жовтня 1943 року, на свято Покрови, зродилася Українська Повстанська Армія. У 1943-1944 роках тут діяла велика база УПА під назвою «Січ».

Таємні курси, військові школи виникли на Турійщині у 1942 році, а вже згодом виросли корпуси госпіталю, штабу, казарм, складів, гарбарні, пекарні, коптильні, кузні, різноманітних майстерень та підстаршинської школи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
12345 Показати IP 23 Лютого 2016 11:26
Називаймо речі своїми іменами. Музей партизанської слави існує в Лобні. В даному випадку може бути музей бандерівської слави. В якості перших екскурсантів та почесних гостей пропоную запросити побратимів з-за Бугу.
УКРОП Показати IP 25 Лютого 2016 20:57
настав час позбутися бази нкведиських КАТІВ-ПРОВОКАТОРІВ Медведєва коло Цуманя звідки озброювалась армія крайова совєтською зброєю під час Волинської різні та велась війна з УПА

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus