USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Волинянам рекомендують прищепити дітей

15 Січня 2018 10:40
З огляду на сезонність найбільш поширеними в області захворюваннями є кір, грип і вірусний гепатит А.

Про це повідомила виконувачка повноважень директора ДУ «Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України» Наталія Янко під час оперативної наради в голови Волинської облдержадміністрації 15 січня.

Як вона зазначила, із початку року на епідеміологічні захворювання страждали близько 16 % населення області, а на грип і застуду перехворіли 7% населення області.

Наталія Янко наголосила, що особливо складна ситуація, зокрема в інших областях України, склалася зі спалахами захворювання на кір. Так, у Одеській області від кору померли 6 осіб, із яких – 4 дітей.

На Волині, своєю чергою, з початку року було зафіксовано 43 випадки захворювання на кір у шести районах, здебільшого хворіють діти – 77% від загальної кількості хворих.

Як підкреслила Наталія Янко, в області – достатньо вакцини від кору, тож, аби убезпечити здоров’я своєї дитини, особливо в період закінчення зимових канікул, варто зробити щеплення.

Керівник управління охорони здоров’я Волинської обласної державної адміністрації Ігор Ващенюк, своєю чергою, додав, що відповідно до вимог закону дітям, які не отримають потрібних щеплень, відвідування шкіл і садочків забороняється.

Щодо гепатиту А, то його виявили в шести осіб, зокрема в чотирьох дітей, у селі Піща Шацького району. Це сімейне вогнище захворювання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Ірина М. Показати IP 15 Січня 2018 11:51
Нема такого закону! Ко*ел!
Іван МММ. Показати IP 15 Січня 2018 12:50
Є!!! Ко*а!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus