USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Волинянам роз’яснюють, як зареєструвати друковані ЗМІ

5 Листопада 2015 15:26
Управління державної реєстрації Головного територіального управління юстиції у Волинській області доводить до відома осіб, які хочуть зареєструвати друкований засіб масової інформації (далі - ДЗМІ), відомості, які вказуються в заяві про реєстрацію друкованого засобу масової інформації з місцевою сферою розповсюдження, а саме Волинської області. Варто зазначити, що така реєстрація буде коштувати на сьогоднішній день 408 грн (24 неоподаткованих мінімумів доходів громадян).

Для державної реєстрації ДЗМІ подається заява, яка оформляється державною мовою і повинна містити наступне:

1) Засновник (співзасновники) видання:

- юридична особа повинна зазначити повне своє найменування, місцезнаходження, ідентифікаційний код юридичної особи;

- фізична особа повинна зазначити прізвище, ім'я, по батькові, громадянство, адреса реєстрації місця проживання, реєстраційний номер облікової картки платника податків.

Крім того, реєструючий орган має право зажадати від засновника(співзасновника) подання копії паспорта, яка підтвердить інформацію про громадянство та реєстрацію
місця проживання.

1.1) Пов'язана особа — юридична або фізична особа, яка здійснює контроль за засновником (співзасновниками);

- якщо це юридична особа, то засновник наводить її повне найменування, ідентифікаційний код цієї юридичної особи;

- якщо це фізична особа (чоловік, жінка, діти, батьки, мачуха, вітчим, сестри, брати, спільно з якими буде здійснюватися контроль за друкованим засобом масової інформації), то засновник наводить прізвище, ім'я, по батькові цієї особи, її громадянство та родинний зв'язок, реєстраційний номер облікової картки платника податків (за наявності).

2) Вид видання:

- газета; -журнал; - збірник; -бюлетень; -альманах; -календар;- дайджест; - тощо.

3) Назва видання (мовою/мовами, якою/якими виходитиме у світ):

- назва видання іноземною мовою або мовою національних меншин повинна відповідати назві державною мовою.

В той же час, якщо назва викладена тільки іноземною мовою, поряд вказується переклад назви на державну мову. Винятком буде, якщо у назві вказується зареєстрований знак для товарів і послуг.

Пам'ятайте, при обранні назви для своєї газети, не можна використовувати ту, з якою вже зареєстрований друкований засіб масової інформації виходить у світ!

4) Мова/мови видання.

5) Сфера розповсюдження:

В нашому випадку це буде місцева — Волинська область.

6) Програмні цілі або тематична спрямованість (основні принципи), а також категорія читачів (необхідно стисло вказати цільову аудиторію).

7) Передбачувані періодичність випуску, обсяг і формат видання;

8) Юридична адреса засновника, кожного із співзасновників та його (їх) банківські реквізити (для фізичною особи — у разі наявності).

9) Місцезнаходження редакції.

Крім того, в заяві повинні бути вказані відомості, які вносяться до свідоцтва про державну реєстрацію:

1) Статус видання:

- вітчизняне (якщо засновником виступають українська юридична/ фізична особа)

- спільне (якщо ДЗМІ створений за участю іноземної юридичної/фізичної особи).

2) Вид видання за цільовим призначенням:

-загальнополітичне, -з питань економіки і бізнесу, -наукове, -довідкове,-інформаційне, -тощо.

Чинним законодавством передбачено, що заява про реєстрацію друкованого засобу масової інформації розглядається у місячний строк.

Заяву встановленого зразка Ви можете знайти на сайті Головного територіального управління юстиції у Волинській області, в розділі “Реєстрація друкованих засобів масової інформації/ Зразки документів на реєстрацію”.

За більш детальною інформацією, роз'ясненнями, Ви можете звернутися до Управління державної реєстрації Головного територіального управління юстиції України, що знаходиться у Луцьку на вулиці Володимирській, 1, а також за телефоном: (0332) 78 46 69.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus