USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Що робити із викопними снарядами та гранатами

8 Квітня 2016 15:32
Бойові снаряди та гранати – далеко не увесь перелік арсеналу зброї, яку знаходять під час земляних робіт на власних городах волиняни.

Що ж робити у випадку виявлення небезпечного предмету на присадибних ділянках, у лісі чи на полі, - розповіли під час брифінгу в Головному управлінні Національної поліції у Волинській області.

Так, зі слів начальника управління превентивної діяльності Нацполіції на Волині Володимира Солоненка, у випадку, якщо при виявленні під час земляних робіт, а також під час збору грибів та ягід будь-якої зброї, зокрема, снаряди, гранати, слід телефонувати 102 або 101.

«Будь-який вибуховий пристрій, незалежно від часу, становить загрозу. У 2014 році на території Ковельського району люди, шукаючи металобрухт, знайшли військовий снаряд часів Другої світової війни. Стали його розбирати, внаслідок чого одна людина загинула. Це дуже небезпечно. Земля віддає нагору усе, що до неї потрапило, тож не варто втрачати пильність», - зазначив Солоненко.

Окрім цього, він пригадав випадок, що трапився у березні цього року в Камінь-Каширському районі. Тоді під час прибирання території громадянин знайшов вибуховий пристрій, який викинув у купу, де горіло побутове сміття.

«Будь-яка зброя потребує навиків поводження з нею. Якщо їх немає, то краще зброю здати. Не все так просто, як показують у фільмах. У Луцьку є суб’єкти підприємницької діяльності, які навчають громадян, які хочуть стати власниками і мають намір придбати зброю. Для отримання спеціальних знань можна записуватись у спортивні клуби, які займаються стрільбами, та в тири, де людей вчать стріляти зі своєї зброї. Там працюють фахівці, які мають усі необхідні ліцензії», - резюмував Володимир Солоненко.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агентство Волинські Новини розповідало про те, що у період з 1 по 31 березня 2016 року волиняни добровільно здали 71 одиниць зброї.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus