USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Волинянам влада пропонує «познімати шуби»

9 Грудня 2013 18:38
Волиняни бояться їхати на роботу в переповненій маршрутці, а місцева влада не знаходить економічних підстав для введення нового маршруту

Зачароване коло інстанцій

Мешканці села Заброди Ківерцівського району змушені добиратися на роботу переповненою маршруткою. Люди бояться, що автобус з пасажирами може втрапити у ДТП через надмірну кількість людей у салоні. Читачка Вікторія звернулася до редакції ІА «Волинські Новини», скориставшись рубрикою «Повідом новину».

Жінка зазначає, що уже три роки мешканці села Заброди оббиваютьпороги різних інстанцій. На роботу люди, як і їхні дітлахи до школи, добираються автобусом «Луцьк-Словатичі». До Забродів маршрутка проїжджає ще чотири села - Словатичі, Суськ, Звози та Бодячів. І хоч пасажиромісткість у транспорті 52 людини, їде в автобусі ледве не вдвоє більше.

«Люди змушені їздити так, бо звернення в сільську раду закінчились тим, що нам сказали: «Не бачимо потреби в додаткових рейсах, цей водій забирає всіх людей». А яким способом він це робить? Не доведи Господь, автобус перевернеться (а враховуючи наші дороги, погодні умови, від цього ніхто не застрахований), там буде купа м’яса. А усім на це «начхати», - обурюється читачка.

Жінка запевнила, що днями телефонувала в управління транспорту і зв’язку уже Луцької міськради (адже йдеться про приміський маршрут), де її скерували в управління Укртрансінспекції у Волинській області. Там, у свою чергу дали телефон управління інфраструктури облдержадміністрації. Звідти жінку попросили перетелефонувати знову-ж-таки в … управління транспорту і зв’язку Луцької міськради.

« Якщо перевірити перевізника, накласти штраф, то він не забиратиме всіх людей. Тоді влада побачить потребу в додаткових рейсах», - вважає Вікторія.

Тісно - геть зимовий одяг

Волинські Новини вирішили провести власну розвідку і з’ясувати, хто ж таки мав би займатися перевезеннями у районах. Виявилося, що усіма такими питаннями «завідує» Ківерцівська райдержадміністрація. Більш того, там уже це питання розглядали, й сільського голову та перевізників запрошували на зустріч.

Заступник голови Ківерцівської РДА Людмила Федюк повідомила, що під час зустрічі всі разом розбиралися, чи можна пустити ще один рейс. Вона зауважила, що через село Заброди вранці за одну годину їде три рейси, вводити ще один перевізникам економічно невигідно.

«Підприємець обґрунтував своє бачення. Він каже, що краще взагалі закриє маршрут, аніж зможе ввести новий маршрут. Вранці, коли більше людей, він пускає більшу маршрутку. А те, що деяким людям тісно, то зараз зима – варто познімати шуби», - каже посадовець.

Людмила Федюк пояснила, що влітку люди часто добираються попутним транспортом, або й пішки. Тож, питання тимчасове.

Зі слів Людмили Федюк, це питання розбирали вже й у облдержадміністрації, але й там не знайшли підстав піти людям назустріч.

«Сільський голова має попрацювати з селянами. Всім не догодиш – є незадоволені. Але ми й підприємців не змусимо», - зауважує посадовець.

За автобус, а-ля «сардини в банці» - штраф аж 200 гривень

Як повідомив начальник сектору УДАІ УМВС України у Волинській області Олександр Паламарчук, за те, що перевізник везе більше пасажирів, аніж дозволено нормами, він може заплатити штраф у розмірі 170-255 гривень. У разі екстреного гальмування пасажирам в переповненому транспорті немає за що триматися, і збільшується вірогідність травмування.

Окрім того, Олександр Паламарчук зазначив, що коли до Державтоінспекції звернуться громадяни і повідомлять про факт такого правопорушення перевізником – на місце може виїхати наряд міліції і перевірити транспорт.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Пропонуєм владі Показати IP 9 Грудня 2013 19:19
А їм, шакалам місяць поїздити в гр. транспорті?
Вікторія Показати IP 10 Грудня 2013 08:59
Нехай шановна Людмила Федюк, назве три рейси, які проходят напродязі години ? Якою ще маршруткою можна на 8-му годину добратися до міста, а дітям до школи?
Юлія Показати IP 20 Березня 2014 21:21
Страждають через це не тільки жителі села Заброди, а й села Бодячів. Вранці на одній зупинці до автобуса "загружається" 35-40 чоловік, а зупинок у нас є три. А отже Заброди вже заходять через двері біля шофера.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus