USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Волинянка у відчаї: рак IV стадії виявили у доньки, а тепер він «доїдає» і чоловіка

24 Липня 2020 07:00
Надважке випробування випало на долю волинянки Людмили Цимбалюк. Так восьмий рік поспіль із раком молочної залози 4 стадії з метастазами у печінці та легенях бореться її 36-річна донька Тетяна, а рік тому у чоловіка Володимира виявили рак сліпої кишки з метастазами у печінці, також 4 стадії.

Про це Інформаційному агентству Волинські Новини розповіла мешканка Нововолинська Людмила Цимбалюк. Інформацію підтвердив і її чоловік Володимир Сівак.

Нагадаємо, раніше на сайті видання йшлося про те, що онкохвора волинянка Тетяна Куценко з Нововолинська щодня витрачає на ліки 2000 тисячі гривень. В управлінні охорони здоров’я їй відмовили у допомозі. Жінка самостійно закупляла дороговартісний препарат «Ібранс», який показав відмінні результати у лікуванні. Оскільки захворювання важке, повністю вилікувати його, на жаль, не вдасться, проте можна зупинити. Через застарілі протоколи лікування в Україні, хворі вимушені шукати спасіння й підбирати ліки самостійно.

«У моєї доньки рак молочної залози 4 стадії. Але в неї зараз ремісія. Метастази зникли і їх нема. Препарат-таргент «Ібранс» їй допоміг. Але моя дитина має приймати ліки пожиттєво! До тих пір, поки препарат буде допомагати. Донька не здається, дуже хоче жити, бо має для кого. У неї двоє дітей, люблячий чоловік», – розповіла пані Людмила.

Однак, на хворобі доньки Тетяни випробування жінки онкологією не закінчилися. Так, рік тому медики поставили страшний діагноз і її чоловіку.

«Мені встановили діагноз в серпні 2019 року. Після дуже болючого приступу. Спочатку звертався за допомогою до різних медичних закладів. Але усюди відмовляли! Потім у Національному інституті раку запропонували операцію з видалення пухлини в сліпій кишці. Але, хірургічного втручання, на жаль, не відбулося. Причина – пухлина врослася в сусідні структури. Тож, мені вивели стому і відправили додому проходити хімії з препаратом-таргентом «Авастин». Він діє на злоякісні пухлини і не дає, щоб поширювалися метазтази. Лікування мені допомогло, метастази зменшились. Після цього зробили операцію. Але

є ще метазтази в печінці. На них хімія у вену не діє. Тому поставили порт для введення хімії прямо в печінку», – розповідає онкохворий волинянин Володимир Сівак.

Зі слів чоловіка, чи то через лікарську помилку, чи з інших причин, рану інфікували.

«Рана дуже глибока. Поки вона заживає (а це тривалий процес), мені призначили препарат «Стиварга». Його дія побідна до «Авастину». Не знаю, скільки часу доведеться приймати цей препарат. Все залежить від того, коли повністю заживе рана. А вже тоді я зможу робити хімії прямо в печінку», – зітхає чоловік.

«Якби ви знали, як важко просити про допомогу. Писала спочатку для дочки, тепер для чоловіка. Ті, що знають і стикались з лікуванням такої хвороби як рак, розуміють мене. Але велика кількість людей дивляться скоса, мовляв, для чого витрачати такі кошти, якщо кінець відомий. Утім, мене ті погляди не зламають. Я розумію, що рак невиліковний. Але кожен рік життя – це подарунок від Бога. Руками людей Бог робить чудеса. І, якщо є хоча б якась надія продовжити життя, я буду це робити. Буду шукати ліки, буду шукати лікарів, буду просити допомоги в людей. І так буде і надалі. Рак може ввійти в довготривалу ремісію. На багато років. Усім онкохворим бажаю ремісії, пожиттєво», – каже Людмила Цимбалюк.

Усі, хто має змогу і бажання, можуть допомогти цій родині, переказавши кошти за реквізитами:

Приват Банк 4731 2191 1495 7628 Сівак Володимир

Ощадбанк 5167 4900 8537 9783 Сівак Володимир.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Артем Показати IP 24 Липня 2020 22:31
Дай Бог здоровья этой семье!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus