USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Волинянка мріє представляти Україну на Олімпійських іграх

10 Листопада 2016 14:14
Дитячо-юнацька спортивна школа – чи не єдиний заклад у районах Волині, де діти мають змогу регулярно займатися спортом. Проте через неналежне фінансування спортивний інвентар тут лишає бажати кращого, - інформують у прес-службі Фонду Ігоря Палиці "Тільки Разом".

Шацьку ДЮСШ відвідує понад 120 вихованців. У школі працює три відділення: футболу, дзюдо, веслування на байдарках та каное. Її вихованці беруть участь у всеукраїнських змаганнях та їздять на міжнародні турніри.

Тренер із дзюдо Роман Самолюк зазначає: для того, щоб заняття були ефективнішими, потрібно розвивати матеріально-технічну базу та збільшувати площу спортивної школи.
«До нас на тренування приїжджають діти з сусідніх сіл. Місця для всіх малувато. У борцівському залі поміщається лише 30 матів. А футболісти змушені зимові тренування проводити у спортзалі місцевої школи, де для якісних занять також місця обмаль», – каже Роман Самолюк.
Кандидат у майстри спорту з веслування на байдарках та каное Діана Смоляр ходить у спортивну школу вже чотири роки. Завдяки щоденним наполегливим тренуванням дівчині вдалося досягнути високих результатів. Цьогоріч Діана та ще одна вихованка Шацької ДЮСШ Валерія Терета на чемпіонаті України з веслування на байдарках і каное серед закладів фізичної культури і спорту «Стрімкі човни» першими пройшли в каное-двійці дистанцію 200 м, виборовши звання чемпіонів України.
Тренування юних каноїстів відбувається двічі на день. Узимку, коли озеро замерзає, веслувальники працюють у спортзалі, підтримують спортивну форму, граючи у баскетбол. Діана зауважує, що такі зимові перерви збивають зі спортивного циклу і не дають спортсменам розкритися на повну.

«Мені подобається бути на воді. Як ти йдеш на дистанції, докладаєш сил, щоб досягнути певного результату», – мрійливо розповідає каноїстка.

Діана, як і всі спортсмени, мріє про участь в Олімпіаді та хоче повторити успіх олімпійського чемпіона, каноїста Юрія Чебана, який цього року посів перше місце в Ріо-де-Жанейро.

Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» ще з часів його заснування активно підтримує та пропагує розвиток спорту в області. Тому, коли до представництва Фонду в Шацькому районі звернувся директор ДЮСШ з проханням допомогти придбати спортивний інвентар, йому пішли назустріч. У рамках проекту «Оснащення спортивним обладнанням та інвентарем» Фонд придбав для Шацької ДЮСШ футбольні й волейбольні м’ячі, тенісні ракетки і кімоно для юних дзюдоїстів.
«Саме з таких маленьких діток ми можемо виховати майбутніх чемпіонів Європи, світу, Олімпійських ігор. Не кожному вдасться виграти олімпіаду, але ми впевнені, що такими шляхами, таким методом популяризації заохотимо дітей займатися фізичною культурою та спортом», – зазначає менеджер Фонду Олексій Сорокун.
Юне покоління – майбутнє нашої країни. Тому підтримка талановитої, активної молоді, яка має певні досягнення у галузях науки, мистецтва та спорту, є пріоритетом роботи Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus