USD 39.50 40.00
  • USD 39.50 40.00
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Волинянка з найкращим результатом України – у топ-6 фіналу з метання молота на Євро-2022

18 Серпня 2022 08:55
На чемпіонаті Європи з легкої атлетики, що проходить в рамках Мультиспортивного Євро в німецькому Мюнхені, завершилися змагання з метання молота серед жінок. Україну в фіналі представляла дворазова учасниця континентальної першості волинянка Ірина Климець.

До дванадцятки претенденток на нагороди українка змогла вийти за добором. У кваліфікації Климець показала лише восьмий результат у своїй кваліфікаційній групі – 67.87 м, та цього виявилося достатньо для того, аби пройти до фіналу, пише Суспільне.Спорт.

У фіналі компанію Ірині складали чинна віцечемпіонка Європи 2018 року Александра Таверньє, колишня олімпійська спортсменка збірної України Ганна Скидан, що нині представляє Азербайджан (саме їй належав найкращий результат у кваліфікації – 74.57 метра) та бронзова призерка минулорічного командного чемпіонату Європи Сара Фантіні з Італії.

Завдяки своїй першій спробі з результатом у 68.72 Климець зуміла відібратися до топ-вісімки учасниць, у той час як чотири останні метальниці за підсумком трьох спроб достроково припинили участь у фіналі.

Свій найкращий результат – 69.18 метра – Климець продемонструвала з п’ятої спроби. Він дозволив українці посісти шосте підсумкове місце у фіналі турніру.

Цей результат став найкращим в історії виступів українок у фіналах чемпіонатів Європи з метання молота. Попередній рекорд належав Ірині Секачовій і тримався з 2006 року.

«Я задоволена місцем насамперед, хочеться як завжди вище, хочеться медалі. Але сьогодні шоста, я дуже рада, що потрапила у фінал. Як я казала, диво сталося. Змогла покращити свої метри, 69 метрів, шосте місце – на даний момент я задоволена, гарне місце, фіналістка. На минулому Євро я була 11-ю в фіналі, цього разу – шоста, наступного треба уже медаль найвищого гатунку (сміється).

Як завжди кажу: якщо першу спроба роблю залікову, то далі я спокійна. Уже ризикувала, старалася накручувати, були й невдалі спроби, але зуміла метнути 69 метрів. Проаналізуємо виступ. З’явилася мотивація, задоволена, що потрапила у топ-6 на чемпіонаті Європи. Я сьогодні задоволена: результатом – ні, а місцем – дуже.

Ви чули як нас вітали, як мене пдітримували? Дуже багато фото зі мною робили сьогодні. Крута атмосфера, крутий стадіон. Дуже дякую усім, хто мене підтримує, писали смс. Ми стараємося прославляти нас, прославляти Україну, показувати, що ми українці – найсильніші, незважаючі ні на що. І будемо доводити», – сказала Ірина.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus