USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.10 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Волинянкам-білявкам лікарі засмагати не радять

24 Квітня 2014 11:36
Як засмагати, щоб уберегти себе від опіків та раку шкіри, нагадали в обласному шкірно-венерологічному диспансері.

Прес-конференція з нагоди тижневика «Діагностика раку шкіри» відбулася сьогодні, 24 квітня.

Головний лікар обласного шірно-венерологічного диспансеру Леся Карпюк розповідає, що щороку кількість хворих на рак шкіри збільшується. Тому волиняни мусять подбати про своє здоров’я, перед тим як засмагати.

«Ще декілька років тому українці сміялися з європейців, коли бачили як вони на пляжі мало не щогодини мастять свою шкіру сонцезахисними кремами. Тепер же наші люди все більше розуміють необхідність захиститися від сонячних опіків», - розповідає Леся Карпюк.

Медик наголошує, що є кілька фототипів, власникам яких взагалі протипоказане перебування під прямими сонячними променями. Людям зі світлою шкірою, веснянками, світлим волоссям і блакитними очима засмагати протипоказано. В зоні ризику перебувають люди, в кого є в родині випадки раку шкіри, хто в дитинстві отримував сонячні опіки.

«Щороку кількість раків шкіри збільшується , адже в атмосферу зараз йде багато викидів хімічної промисловості, тоншає озоновий шар, проникають шкідливі сонячні промені. І хоч кажуть, що наші бабці на городі цілими днями стояли, і нічого, але ці часи не можна порівнювати. Колись повітря було менш забруднене, озоновий шар був не такий тонкий, ультрафіолетові промені менше проникали. Тому влітку необхідно використовувати сонцезахисні засоби», - наголошує головний лікар обласного шкірно-венерологічного диспансеру.

Світла шкіра в людей – через невелику кількість меланіну в епідермісі. На жаль, нестачу меланіну не поповнити харчами. Тож коли засмагаєте, нагадують лікарі, необхідно дотримуватися декількох правил:
- не перебуати на сонці з 10 до 16 години;

- відмовитися від відвідування соляріїв;

- не допускати перебування на пляжі дітей до 3 років: дітям в такому віці засмагати категорично заборонено. Шкіра має генетичну пам’ять. І опіки, отримані в дитинстві, згодом, у 18 років можуть проявитися злоякісними утвореннями шкіри;

- використовувати сонцезахисний одяг – капелюхи з широкими полями, сорочки з довгим рукавом з натуральних тканин, сонцезахисні окуляри;

- застосовувати сонцезахисні засоби в період перебування на сонці.

- не перебувати в воді коли сонце в зеніті, адже вода має властивості екрану, який відбиває сонячні промені і ризик отримати опіки зростає.

Якщо ж таки не вдалося вберегтися від опіків, то лікар радить на мастити шкірою сметаною чи олією, а придбати в аптеці спеціальні засоби - термальну воду і мазь проти сонячних опіків.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
настя Показати IP 24 Квітня 2014 12:01
дякую за такі поради я світла і загаряти не буду !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!поїду в гори на водопди
*** Показати IP 24 Квітня 2014 12:07
нема де засмагати

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus