USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

«Волиняночка» повернулася зі Стамбулу

28 Квітня 2014 17:36
Зразковий аматорський ансамбль танцю «Волиняночка» Палацу культури міста Луцька представляв Україну на міжнародному фестивалі фольклору. У турецькому Стамбулі відбувся V Дитячий міжнародний фестиваль «КУЧУКЧЕКМЕДЖЕ» із 19 по 24 квітня. Волинян готувала до далекої поїздки хореограф і постановник Олена Козачук.

Діти проживали в сім’ях своїх турецьких колег, учасників дитячого танцювального колективу, завдяки чому вони ближче змогли познайомитися, пізнати побут, інтереси турецьких дітей та, в якійсь мірі, на час фестивалю стати членами їх родин. Хочеться відмітити дійсно тепле ставлення та справжню турботу про наших дітей їхніми турецькими «батьками», як вони їх самі називали.

Під час фестивалю ансамбль «Волиняночка» взяв участь у 6-ти концертах, отримали шквал аплодисментів від трьохтисячної глядацької аудиторії зали «Аренамега», також діти були на офіційних прийомах у голови окружного муніципалітету, начальника освіти округу та начальника культури округу, де обмінялися сувенірами. Не забули організатори фестивалю і про відпочинок, для всіх учасників фестивалю були організовані екскурсія в Стамбул-акваріум та розваги в Стамбульському діснейленді.

Крім України в цьому фестивалі брали участь дитячі колективи з Латвії, Румунії, Шрі-Ланки, Індонезії та Туреччини. «Волиняночка» отримала запрошення на 2015-ий рік для участі у фестивалі, який буде проходити в азіатській частині Стамбула. Сповнений незабутніх вражень про поїздку до Стамбула, ансамбль «Волиняночка» готується до наступних концертів та фестивалів, в яких планує взяти участь нинішнього літа.

Всі поїздки колективу фінансуються за рахунок батьків.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Лучанин Показати IP 28 Квітня 2014 20:10
молодці! Добре, що батьки гроші мають, бо бідним дітям не світить поїхати на фестиваль
Олена до Лучанин Показати IP 29 Квітня 2014 11:48
На жаль не такі й багаті, на протязі року батьки збирають гроші, щоб раз на рік діти виїхали за кордон на фестиваль, участь у фестивалях та конкурсах на території України обходиться значно дорожче.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus