USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.90

Волиняни готуються до зимового чемпіонату зі спортивної ходьби

7 Березня 2018 11:25
Волинські спортсмени посилено готуються до зимового чемпіонату України зі спортивної ходьби. В Луцьку змагання з цього виду спорту не відбувалися вже більше 20-ти років. Як відбувається підготовка – у сюжеті ТРК «Аверс».

Більше 200 спортсменів зі всієї України візьмуть участь в зимовому чемпіонаті. Нещодавно команда волинських ходаків повернулась зі збору в Туреччині. Тепер з новими силами спортсмени готуються до ще одних змагань. На чемпіонаті України волиняни зможуть перейняти досвід знаменитих колег.

«В нас в Луцьку буде вся еліта спортивної ходьби України, люди, які 2 роки назад в Тай-Цані виграли золоту чашу командою на 20 км, чоловіки», - розповідає організаційний делегат ФЛАУ Олександр Хриплюк.
Для того, щоб досягти результатів, спортсменам важливий правильний режим дня, раціон харчування. Тренер, який готує успішних спортсменів, каже, що безпосередньо перед змаганнями дає підопічним трохи відпочити.

«Для високого результату потрібно все разом включати, щоб получився якийсь результат. Це технічний вид спорту: потрібна і техніка, і координація рухів, і в витривалість – бо дистанції все таки довгі – від 20 км, 50 – це олімпійські дистанції. Раціон харчування – відновлення: сауна, масаж – обов’язково протягом підготовки. Перед самими змаганнями ми трохи відпочиваєм, зменшуємо навантаження», - зазначає тренер з легкої атлетики і спортивної ходьби Микола Калитка.

Учасник Олімпійських ігор, володар Кубка Європи-2017 Іван Банзерук займається спортивною ходьбою вже 10 років.

Спортсмен їде на Чемпіонат світу поза конкурсом, проте участь в чемпіонаті України братиме також, аби підтримати своїх колег по команді. Дистанцію, яку планує подолати - 20 км. Вважає, що для успішних результатів потрібна наполегливість і витривалість. Тренуються двічі на день, а підготовку розпочали ще в листопаді.

«Не здаватися, йти тільки вперед, ставити ціль і йти до своєї мети – тоді буде все нормально», - каже спортсмен.

Зимовий чемпіонат України зі спортивної ходьби в Луцьку відбудеться 10-11 березня, стане відомо, хто представить нашу країну на Чемпіонаті світу в Китаї. Ці змагання відбудуться вже в травні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus