USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Волиняни хочуть повернути землі, забрані у колгоспи

19 Листопада 2014 16:58
Питання реституції земельних ділянок, що були забрані у колгоспи за радянської влади, підняли перед учасниками прес-клубу у Луцьку.

Про це йшлося під час прес-клубу обласної ради на тему «Кого годує українська земля при нинішніх земельних відносинах?», що відбувся 18 листопада у редакції газети «Волинь-нова» Луцьку.

Учасники заходу обговорили питання, яке поставив мешканець Нововолинська, уродженець села Білостік Луцького району Олександр Корчук. Він поцікавився, чи планує влада робити щось у напрямі реституції земель, забраних радянською владою у колгоспи.

Начальник головного управління Держземагентства в області Василь Василенко повідомив, що такі законопроекти не розглядалися. З його слів, як розповідав один із ветеранів землевпорядної служби, перед початком Великої Вітчизняної війни була вказівка за лінією НКВС знищити матеріали про приналежність земель. Таким чином, мовляв, відновити архіви та забезпечити справедливість в умовах нашої держави нереально. У Земельному кодексі визначено, що той, хто з тих чи інших причин втратив землі до Незалежності України, права на неї не має.



Як повідомили інші учасники прес-клубу, кошти можна отримати лише за втрачений реманент та худобу, земля ж не повертається. З усіх пострадянських країн лише Литва та Естонія займалися поверненням втрачених за радянських часів земель.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
крим і рим Показати IP 19 Листопада 2014 17:03
А потім як совєти знову придуть, що знову віддати землю в голгосп?
прес-клюбу Показати IP 19 Листопада 2014 19:26
найбільше землі роздеребанив Вася Василенка з Володимира, який розпорядженням давав землі державного резерву сільських рад за межами населенних пунктів за хабарі
самсон Показати IP 19 Листопада 2014 19:29
а совєти і не уходили нікуди так комуняки і правлять--романюки-іванюки-козюри...........
Хлоп до самсон Показати IP 19 Листопада 2014 19:50
Треба ж кому то ж... у пiдтерати iнвалiдам по життю...
Анонім Показати IP 20 Листопада 2014 07:09
Вся ця дискусія інспірована братами-поляками, які мріють повернути собі землі на Волині.
Людмила до Анонім Показати IP 28 Листопада 2014 18:41
З чого ви взяли, що колишні власники землі - поляки? Моя бабця мала у власності землю - 12 гектарів. Як прийшли "совєти", землю забрали, худобу забрали, реманент, в тому числі машини, забрали й поламали. Слава Господу, що самих не вивезли. І ми не поляки, хоча бабця колись мала польське громадянство.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus