USD 39.75 40.09
  • USD 39.75 40.09
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.92

Розподіл земель на Волині відбувається із порушенням законодавства, - Констанкевич

8 Лютого 2017 15:35
Головне управління Державної служби геодезії, картографії та кадастру у Волинській області здійснює розподіл земель із систематичним порушенням законодавства.

Про це в коментарі журналістам 8 лютого заявила народний депутат Ірина Констанкевич, повідомляє прес-служба волинського УКРОПу.

«До мене як до народного депутата впродовж минулого року надійшло чимало звернень стосовно розподілу земель: про те, що не враховуються інтереси громад, що чиновники йдуть на численні зловживання. Ця ситуація типова для всієї області. І це свідчить про те, що начальник управління Василь Василенко свідомо йде на такі правопорушення і не дослухається до людей», – сказала Ірина Констанкевич.

Слід зазначити, що Василь Василенко очолював головне управління Держгеокадастру ще за часів Януковича, однак не був звільнений за законом про очищення влади. У 2014-2015 роках суд задовольнив 8 позовів проти управління, яке, зокрема, виділило 44 га земель сільгосппризначення підставним особам. Серед типових порушень, які допускала установа, – відсутність погодження виділення земель, що розташовані поза межами сіл і селищ, з радами цих населених пунктів, як того вимагає закон. Часто землі виділялися людям, які не є мешканцями не те що сіл чи селищ, розташованих поруч, а й навіть області. Крім того, нарізалися ділянки в прибережній зоні озера Світязь, а також землі, на яких, за попередніми даними, виявлені поклади бурштину.

«Виділення земель відбувається без погодження. Це таємниця за сімома замками. Ниточки ведуть до Києва», – зазначила народний депутат.

Крім того, очільник головного управління Держгеокадастру на Волині активно усуває з ринку компанії, що займаються виготовленням землевпорядної документації та проводять оцінку землі. А неналежне ставлення чиновника до інвентаризації земель сільськогосподарського призначення призвело до того, що 9,3 тис. га угідь не були надані в користування та поросли чагарниками, розповіла Ірина Констанкевич.

Політик також повідомила, що під час останньої сесії Волинська обласна рада звернулася до міністра агрополітики Тараса Кутового з пропозицією звільнити Василя Василенка із займаної посади. «В обласній раді представлені різні фракції, але цього разу всі були одностайними в тому, що це беззаконня необхідно припинити і надати правову оцінку діям керівника Волинського обласного управління Держгеокадастру», – наголосила Ірина Констанкевич.

Зі свого боку, представниця УКРОПу має намір звернутися з цього питання до прем’єр-міністра Володимира Гройсмана, Генерального прокурора України та НАБУ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Вася Показати IP 8 Лютого 2017 15:57
Ну й лохів людей роблять. А ніб інший прийде на посаду і буде все чесно і прозоро? Де такі вже начальники є, вже замінили всіх хто був при Януковичу і що зараз стало краще жити ? Все доступно для простого громадянина?? Чи може так все як крали і займались корупцією так і робиться? Кум Президента взагалі без освіти і що? А людям не має де заробити щоб віддати борги і т.д. Так що влада починайте з себе. А Василенка звільняйте але аби не шило на мило
Юра Показати IP 8 Лютого 2017 16:02
до Луценка ведуть ниточки, до Юрика
АК 47 Показати IP 8 Лютого 2017 17:29
Анулювати негайно рішення по землі ,Василенка під суд!
До Вася Показати IP 8 Лютого 2017 17:43
Так як цей гребе ще ніхто не гріб. 400 баксів за 1 гектар сільськогосподарських земель. Хоч бери, хоч іди. Ну як? Посівальник відпочиває.
земля і люди Показати IP 8 Лютого 2017 18:58
а хто буде обробляти землю, взяти можна без плати а де взяти гроші на бурян та кущі що дали треба ті гроші доплачувати за те що взяли
Юля Показати IP 8 Лютого 2017 20:35
Василенко - хабарник !!!
за правду Показати IP 8 Лютого 2017 20:53
а ви думаєте що гунчик не в долі -і не при дєлах ....ця ско....на хоче накласти рукі на землі академії аграрних наук----де чесні журналісти чи всі до одного продажні і працюєте по команді фас.....де ви раніше були коли вся волинь деребанилась ----ви і є найбільше зло для громади---продажні медія....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus