USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

У Луцьку пікетували Нацбанк

21 Травня 2014 15:47
Ошукані вкладники ПАТ «Західінкомбанк» можуть отримати заборговані кошти з депозитів вже за місяць, при умові, якщо банк все-ж визнають неплатоспроможним.

Черговий етап епопеї з «Західінкомбанком», який може стати фінальним, відбувся сьогодні, 21 травня. Ошукані вкладники зібрались поблизу приміщення волинської філії Національного банку України з вимогою визнати ПАТ «Західінкомбанк» неплатоспроможним.

До пікетуальників відразу вийшов начальник Управління Національного банку України у Волинській області Олександр Бєлік, який заявив, що вже наступного тижня може бути прийняте таке рішення.

«Ніяких угод з цим банком підписувати ми більше не будемо», - заявив посадовець.
Однак, зауважив, що згідно з чинним законодавством та Закону України про банки та банківську діяльність, територіальне управління, в юрисдикції якого знаходиться банк, лише подає пропозицію щодо визнання установи неплатоспроможною. Після чого її має затвердити правління Національного банку України. Відповідну заяву про рішення правління обіцяють опублікувати на офіційному сайті та в засобах масової інформації.

Також посадовець пояснив, що після визнання банку банкрутом Фонд гарантування вкладів вводить ліквідатора, який буде звіряти списки вкладників, а також іншу необхідну інформацію. Після чого особи, на рахунках яких було до 200 тисяч гривень, зможуть отримати свої кошти разом з відсотками. Ліквідація банку, зі слів керівника Нацбанку на Волині, може тривати від одного місяця до року – залежно від його розміру.

Член ініціативної групи ошуканих вкладників Любов Лещук висловила сподівання, що найближчим часом люди зможуть отримати свої кошти та сердешно подякувала Олександру Бєліку.
Якщо ж позитивного рішення досягти не вдасться, зі слів жінки, ошукані вкладники перейдуть до активних дій.

«Я завжди на всіх акціях протесту просила людей, щоб не нищили майно банку, бо це все людські гроші. Але якщо над нами знову будуть знущатись, то ми просто підемо в банк та будемо викидати їх [[/i]працівників банку, - авт.] з кабінетів», - у відчаї заявила жінка.

Хоча, висловила сподівання, що справа вирішиться миром та до такого не дійде.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Кірпічов Показати IP 21 Травня 2014 16:19
коментар було видалено
Кірпічов Показати IP 21 Травня 2014 16:31
Кірпічов - "шарік" ти балбєс
Маразм Показати IP 21 Травня 2014 16:42
Єнакієвський Юрчік банк віджав, а обласний нешасний нацбанк вигрібає ...
Вкладницяяяяяяяяяяяя Показати IP 21 Травня 2014 17:27
а чому такі Волинські позичальники як брати Бондаруки, Осіпов, Мартиняк, Рижук, Кобак, Токарський, Мочкош та їм подібні горе-бізнесмени не повертають кредити у Західінкомбанк ???? куди дивиться прокуратура і міліція і що робить виконавча служба ???? цеж наші банк депозитні кошти їм надав у тимчасове користування , а тепер нам-вкладникам ще довго чекати пока ці "спритники" почнуть платити ????????? Хай "шановна" голова правління п.Скиба прозвітується, що було погашено цими "бізнесменами" і у якій сумі за останні хоча б 2-3 роки...........!!!!
Лучанка Показати IP 21 Травня 2014 23:30
Краще гроші зберігати не в банку, а в банці. В любий час звідти можна їх собі дістати з банки, а з банку не завжди! Особливо коли при владі брехуни і пустоцвіти, які дурять людей за ради власної вигоди.
Вкладниці.... Показати IP 22 Травня 2014 10:51
Це сами прераховані Вами особи і в основному замовляють такі акції,оскільки банк буде банкрут - ніяких прензій. У бака більшржнків і ативів чим він винен сам. Банк мі би запцювати якби не проплачені акції..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus