USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волиняни можуть відслідковувати виборчі правопорушення онлайн

22 Жовтня 2015 08:17
На Волині правоохоронці зафіксували 47 правопорушень, пов’язаних з виборчим процесом.

Про це під час круглого столу у «Волинь-медіа» 21 жовтня повідомив начальник УМВС у Волинській області Петро Шпига.

З його слів, за усіма порушеннями виборчого законодавства, що відбуваються на території області, можна прослідкувати із допомогою спеціалізованій інформаційній системі МВС «Місцеві вибори-2015».
«Така система у нас уже діє. Суть її полягає у тому, що на спеціальній «мапі правопорушень» працівники мас-медіа та звичайні громадяни можуть отримати усю інформацію стосовно «збоїв» виборчого процесу, а також довідатись про кількість та характер правопорушень в реальному часі», - зазначив головний міліціонер області.
Як пояснив Петро Шпига, по 29 із 47 порушеннь уже прийняті відповідні рішення, а от 9 із них ще розглядають.

Окрім того, він зауважив, що, за станом на 21 жовтня, жодних матеріалів про підкуп виборців на Волині немає.

Натомість, координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА Людмила Хомич розповіла, що спостерігачам її організації вдалося зафіксувати лише 34 факти порушення виборчого законодавства.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини раніше, до охорони порядку на виборах на Волині залучать громадські формування.

Окрім громадських організацій, у день виборів «берегтимуть спокій» 1288 правоохоронців, 386 працівників управління ДСНС, 50 працівників державних охоронних структур, а також 44 прикордонника. Окрім цього, головний міліціонер області обіцяє й посилену охорону бурштинових копалень від нелегальних старателів. Так, оберігати незаконний видобуток «сонячного каменю» буде близько 500 чоловік.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
з села Показати IP 22 Жовтня 2015 08:37
Дiброва запустив автобус мiж селами , хоча вiн немаэ лiцензii на перевезення .Чи э це порушення?
Анонім Показати IP 22 Жовтня 2015 09:42
А соответствующий тотализатор будет открыт или нет?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus