USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волиняни перекрили трасу через вантажівки з буряками

27 Січня 2018 17:00
Активісти Берестечка, 27 січня, організували акцію протесту проти великогабаритних автомобілів, які руйнують дороги міста, пише Район.Горохів.

Через Берестечко проходить дорога державного значення Рівне — Перемишляни, і саме цими вулицями підприємство «Агро-Експрес-Сервіс» возить із Рівненщини цукрові буряки на Мар’янівський цукровий завод.

Возить потужними автомашинами, які завантажуються «під зав’язку», і ці машини прямують колонами по кілька в ряд. За короткий час жителі міста отримали зруйноване дорожнє покриття в місті, а також почав руйнуватися міст через Стир, який відремонтували лише 2016 року.

Люди сфотографували наслідки цього руйнування і надіслали знімки до Служби автомобільних доріг Волинської області. Написали звернення до голів Волинської ОДА та обласної ради, голови Горохівської районної ради з проханням допомогти нам тепер у реставрації цих вулиць, люди активно його підписують.

Та коли ці автомобільні колони почали загрожувати навіть будівлям, берестечківці збунтувалися і просто поставили міську раду до відома, що на знак протесту і задля привернення уваги до проблеми почнуть перекривати вулиці, якими й прямують ці автомобільні колони з буряками.

Берестечко розташоване таким чином, що значна його частина — саме та, де проходить дорога на Мар’янівку, розташована в низині. Будинки — понад дорогою. Тому в них дуже добре відчувається сильна вібрація, спричинена пересуванням автоколон з перевантаженими буряками великими машинами.

Люди не проти, що в районі почала оживати економіка і запрацював Мар’янівський цукровий завод. Але просять про одне: аби буряки та інші вантажі їхніми вулицями провозили автомашини, на вагу яких розраховане вуличне покриття.

Отже напередодні, до міської голови прийшла група людей, і поставили до відома, що цієї суботи з першої години дня влаштовують пікет за мостом через Стир, на пішохідному переході. Саме цим шляхом і прямують у Мар’янівку машини, які понищили наші дороги.

«Навіть у перший день Різдва не припиняли поїздок... А ще ж маємо зруйновану геть дорогу, яка також іде через центр міста, — це вулиця Шевченка. Це вже інше підприємство возило свої вантажі. Живемо в такому історичному місті, громада об’єдналася, щоби провести благоустрій, окультурили парк, облаштували пляж над Стиром, відреставрували кінотеатр, що майже валився... І маємо тепер руїну на дорогах, які невідомо хто тепер має ремонтувати. Той, хто зруйнував і продовжує руйнувати, залишає після себе, образно кажучи, випалену землю, у людей хати двигтять від цих машин, беруться тріщинами...» – заявили активісти.

Нагадаємо, раніше дорогу перекривали мешканці Іванич, адже дорога Заставне – Іваничі та вулиця Колгоспна в селищі вже стали непридатними для користування і потонули в болоті через вантажівки з буряками, які нищать дорогу. Перевізники відмовляються їздити такими дорогами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Лучанин Показати IP 27 Січня 2018 17:52
Правильно зробили. Трасу Берестечко-Горохів не ремонтували років 10. І в цьму році її ремонтувати не планують. Дорога зникає зі снігом.
111 Показати IP 27 Січня 2018 18:35
Фури в день перечекали, а зараз почали знову їхати.Люди знову перекрили дорогу.
Задовбали Показати IP 27 Січня 2018 23:45
В Горохові за 100 м від траси, у хаті реально стіни трасуться як вони завантажені по ямах проїзджають. Може з заводу спец статтю бюджету зробити - ремонт дороги!?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus