USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Більшість не розуміє, що йде війна, – волинський боєць

13 Грудня 2014 18:18
З передової повернувся додому волинянин Юрій, який зі своїми побратимами із Добровольчого Українського Корпусу захищав Батьківщину. Він каже, що тут, більшість волинян не розуміють, що в країні - війна.

Юрій закінчив Луцький навчально-виховний комплекс «ЗОШ І-ІІ ступенів №24 - технологічний ліцей», куди його із побратимами запросили на захід, щоб вшанувати героїв України.

«Я приїхав на Волинь і в мене складається таке враження, що ніхто не розуміє, що в країні - війна. Люди так думають, бо тут не вбивають. Втім, дуже приємно, що в школах організовують подібні заходи: вони просто необхідні й актуальні зараз. Враження від дійства у мене найпозитивніші. Помітно, що діти прониклися. Мої побратими, які теж прийшли сюди, в окремі зворушливі моменти аж плакали», - розповідає для Інформаційного агентства Волинські Новини боєць ДУКу.
Свято у цій школі було незвичне, бо запросили «кіборгів» з позивними: Псевдоохотнік, Карабан, Молдован, Горинь й для них присвятили дійство та підготували подарунки.

«Юрій - випускник нашої школи й ми ним гордимося. Це - справжній українець, наш герой! Учні згадали про те, як все починалося, про Майдан, першого убитого - Сергія Нігояна, дивилися відео, де він зачитує Шевченка, пригадали медичну сестру, яка тоді першою під кулями повзла допомагати пораненим без зброї і шоломів. І власне про бойові дії зараз. Також учениця читала молитву. Усі вшановували загиблих хвилиною мовчання. Усе було так щиро й душевно, були моменти, коли плакали всі: від учнів п’ятого до одинадцятого класів», - розповідає про організований захід заступник директора з виховної роботи Любов Вегера.

Окрім того, в школі відбулася акція «Подаруй солдату цукерку». Так, учні приносили солодощі й прикріплювали до них побажанням чи лист зі зверненням.

На одній з таких першокласниця написала: «Любий солдате, дякую тобі, що ти нас захищаєш. Ми тебе любимо. Катя, 1 клас».

Також учні цієї школи показали виставу театру тіней. Сюжет розкриває легенду про Святого Миколай: жив хлопчик, в якого померли батьки й його виховували чужі люди. Коли юнак виріс, то почав допомагати нужденним, роздав все своє добро. Коли ж він помер, його зарахували до святих. А от одного разу прийшов Святий Миколай до хлопчика і хотів йому подарувати солодощі та багатство, але він попросив лише одного - маму. І з’явилася в дитини мама. Він жив довго і щасливо, але одного разу прийшла війна, і хлопець мусив йти захищати рідну землю.
Наприкінці заходу учні подарували воїнам зірки з іконами, щоб вони їх оберігали.

Також воїн-Юрій звернувся до всіх з проханням: «Ніколи не забувайте, хто є наш ворог».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus