USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Врятувати рядового Бублика: з Пісків у Луцьк повернулися добровольці

15 Січня 2015 08:48
Після більш як місячного перебування на сході, а саме в селищі Піски, що поблизу Донецького аеропорту, більше десятка бійців 3-ого батальйону Добровольчого українського корпусу повернулися в Луцьк. Бійців зустрічали о 7 ранку.

Нагадаємо, група добровольців 3-го батальйону ДУКу відправилась боронити Україну на схід, 6 грудня.

Тоді ж 14-ох волинян забрали із передової в зоні АТО. Натомість тодішніх новоприбулих чоловіків відвезли на фронт в Піски.

Дивитися відео ротації 8 грудня:


ВРЯТУВАТИ РЯДОВОГО БУБЛИКА

«Ця поїздка знаменувалася головною місією – врятувати рядового Бублика», - жартує один із добровольців Сергій.

В коробці він привіз замурзаного юного «міністра няшності Пісківської народної республіки».


«Тільки його очікує ще один, найголовніший стрес – покупатися. Я то мився місяць тому, а його як покупали 2 місяці назад, так і ходить», - усміхається Сергій.


Привіз він не тільки «рядового», а й оберіг, який отримав перед поїздкою на передову. Нагадаємо, на початку грудня дуківці привезли побратимам більше ста ляльок-мотанок, які попередньо виготовили під час майстер-класів маленькі діти, молоді дівчата й хлопці та відомі луцькі майстрині.

«Тільки злегка пошарпало…», - дістає з кишені боєць оберега.


Щодо ситуації в Пісках добровольці - небагатослівні. Постійні обстріли, які особливо активувалися останнім часом. Вчора на 17 годину сепаратисти взагалі обіцяли глобальний наступ. Чекали. Не було.

Частково, кажуть, зруйнували будинок, у якому базувалися добровольці. Зробили немало дірок і в сусідньому домі, де до останнього жила місцева родина. Покинули його за два дні до атаки.

Загинув і кудлатий пес, який, зі слів бійців, попереджав їх про міни.

Питання, чи повертатимуться на фронт, для хлопців - риторичне. «Звичайно, за місяць. Треба трохи грошей підзаробити і поїдемо», - резюмують вони.

Розповідають, що основна ротація наразі відбувається завдяки поповненням з «Десни». Нагадаємо, новачків одразу на базу ДУКу не беруть, і, ясна річ, на передову не пускають. Всі вони проходять навчання на тренувальній базі «Десна».

Вітаємо вдома! І дякуємо за те, що бороните нашу країну!
Зустрічали бійців..
Зустрічали бійців..
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus