USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Волиняни вкрали і продали понад 46 тис. тонн піску з держкар’єру. Як їх судять?

14 Лютого 2024 18:06
Розкрадання піску на мільйони гривень у державному кар’єрі на Ковельщині. В таких махінаціях звинувачують колишнього керівника та охоронців родовища. За дивним збігом ледь не всій компанії обвинувачених у суді раптово стало погано.

За версією правоохоронців, екскерівник і працівники Радошинського кар’єру вели чорну бухгалтерію і продавали пісок в обхід закону. Підозрювані, ймовірно, вкрали й розпродали понад 46 тисяч тонн піску. Нині справу розглядають у ковельському суді, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

На початку судового засідання адвокат клопотав про оголошення технічної перерви. Мовляв, обвинуваченим стало погано. До слова, вони стали почуватися зле якраз після того, як побачили знімальну групу. Швидку не викликали. Під час перерви курили та щось активно обговорювали. А після перерви адвокат наполягав, щоб справу розглядали без присутності ЗМІ.

«Ми наполягаємо на тому, щоб висвітлення саме в новинах цієї справи не було. Специфіка справи. У нас люди мають тиск, люди у віці, проживають у сільській місцевості. Для чого щоб завтра по інтернеті було розголошення? Люди на даний час ні в чому не винні і зараз будуть по селі розказувати, що от сидів, організована злочинна група і щось там вирішували», – зазначив адвокат.
Читати ще: Старовижівський «Буковель»: як 160 гектарів заказника віддали за чотири мільйони

Відзначимо, що піщаний кар’єр підпорядкований «Укрзалізниці». Правоохоронці вважають, що екскерівник із деякими підлеглими продавали пісок за підробленими видатковими накладними поза бухгалтерським обліком, а виручка від такої торгівлі осідала в них у кишенях.

«Упродовж 2020-2021 років керівник, четверо його підлеглих і 30-річний громадянин, який відповідав за пошук клієнтів, облік вкраденого та одержання грошей за товар, здійснили відпуск 141 вантажівки з піском загальною масою понад 5000 тонн, чим заподіяли акціонерному товариству («Укрзалізниця») збитки в розмірі майже 600 000 гривень», – повідомила речниця Волинської обласної прокуратури Наталія Мурахевич.

Це лише деякі з епізодів. Загальна сума збитків сягає мільйонів гривень.

«Окрім цього, керівник кар’єру та один зі спільників здійснили розтрату майже 40 000 тонн піску, заподіявши «Укрзалізниці» майже чотири мільйони гривень збитків. Їх обвинувачують у вчиненні організованою групою привласнення та розтрати майна шляхом зловживання службовим становищем, у підробленні офіційних документів і легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом», – сказала речниця Волинської обласної прокуратури Наталія Мурахевич.

Самі тодішні працівники кар’єру побіжно зауважують, що на них звели наклеп і вони ні в чому не винні. Мовляв, їм навіть погрожували. А от хто і чому, не розказують.

Після перерви адвокат просив перенести засідання. Розгляд справи відклали.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus