USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Волиняни виграли зимовий марафон на Житомирщині

27 Лютого 2018 22:10
Зимовий марафон Ice Trail відбувся нещодавно на Житомирщині. У Міжрічинському ландшафтному парку, в долині річки Уж бігали трейл наймужніші спортсмени країни.

Трейл – спортивна дисципліна, яка передбачає біг природним рельєфом у вільному темпі чи на змаганнях, включає елементи кросу та гірського бігу.

У цьому виді спорту у волинян є вагомі здобутки. Більшість спортсменів – аматори, які водночас займаються спортивним орієнтуванням або бігають на довгі дистанції або в горах.

Із найрейтинговіших зимових змагань 2018 року наші земляки привезли одразу два чемпіонства.

У чоловіків на дистанції 53 км переміг лучанин Ярослав Ярощук. Дистанцію він пробіг за 4 год 22 хв 13 с. «Траса була легкою та швидкісною. Звісно, були й технічні ділянки, де доводилося бігти переораним полем, ледь помітною стежкою вздовж річки або просто лісом. Це додало різноманітності та зробило трасу цікавішою», – сказав Ярослав після фінішу.

У жінок на такій же найдовшій дистанції чемпіонкою стала викладачка СНУ Ірина Войтович. Її переможний час – 5 год 29 с. «Ця перемога стала для мене дуже несподіваною і далася непросто. Моя колега Олена Яцук значно сильніша за мене. Але спорт – непередбачуваний, а трейл – тим більше. Олена трохи заблукала на трасі, а коли фінішувала через 15 хвилин після мене, то виявилося, що вона перебігла шість зайвих кілометрів! Уявіть собі, який шалений відрив у неї був», – прокоментувала перемогу Ірина.

Ірина Войтович під час забігу на Ice Trail-2018

До слова, через тиждень після цієї перемоги Войтович стартувала на традиційних змаганнях «Доброволець». У ролі капітана-навігатора своєї команди Ірина також дісталася фінішу першою. У морозну погоду в Цуманській пущі її команда подолала понад 60 км бездоріжжя за 9 год.

Юрій Конкевич

Фото Катерина Поліщук
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus