USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У бюджеті вже закінчуються гроші на субсидії для волинян

16 Березня 2017 20:32
На Волині виникла проблема з відшкодуванням теплопостачальним організаціям витрат, пов’язаних із наданням населенню пільг і субсидій.

Про це повідомили сьогодні на засіданні антикризового енергетичного штабу, інформує ВРД НСТКУ

У державній казні для області передбачена субвенція — 889 мільйонів гривень. За станом на сьогодні підприємства подали протокольні рішення щодо відшкодування 1 мільярда 100 мільйонів гривень. Як вирішуватимуть проблему — обговорили на засіданні.

889 мільйонів гривень закладено в держбюджеті цього року на відшкодування витрат, пов’язаних із наданням пільг та субсидій мешканцям Волині. Однак теплопостачальні організації області претендують на більшу компенсацію — 1 мільярд 100 мільйонів.

Зі слів начальника Головного управління держказначейства в області Михайла-Мирослав Леміщака, лише за два з половиною місяці 2017-го майже вся передбачена на рік сума використана. До кінця року залишився лише 1 мільйон.

Більше того, з теплопостачальними організаціями краю держава не розрахувалися за послуги, надані пільговикам торік. Зі слів голови облдержадміністрації Володимира Гунчика, сподіватись на гроші можна лише після внесення змін до держбюджету.

Обговорили на засіданні й стан розрахунків за спожиті енергоносії. Населення та бюджетні установи, в основному, справно розраховуються за природний газ та електроенергію. Комерційний директор ПАТ “Волиньобленерго” Дмитро Іванов проблемним вважає лише “Луцькводоканал”, заборгованість якого перевищила 8 мільйонів гривень.

Про можливі проблеми із постачанням природного газу підприємству “Луцьктепло” повідомив представник “Волиньгазу” Олег Вінцюк. Причина – відсутність лімітів на блакитне паливо.

Зважаючи на потепління, яке синоптики прогнозують на кінець березня — початок квітня, Володимир Гунчик закликав керівників підприємств і усіх волинян економити енергоносії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
деб"ли Показати IP 16 Березня 2017 20:37
а ви ще підніміть вартість енергоносіїв
Анатоль_ Показати IP 16 Березня 2017 20:40
Нє, я в шоці! Іду прийняти заспокійливе на грудь!
? Показати IP 16 Березня 2017 20:44
На наступний опалювальний сезон 2017р. всі пільговики відмовляться від пільг та оформлять субсидії.
Анонім Показати IP 16 Березня 2017 21:48
і шож тепер робити?
Ігор луцький Показати IP 16 Березня 2017 21:52
При таких тарифах,даже субсидія не допомагає.Чекаєм покращення далі.
Анонім до Ігор луцький Показати IP 16 Березня 2017 22:24
не всім. декому субсидія навіть дуже допомогає. діє старий принцип: кому че, кому ниче, кому йух через плечо або як хочу так і строчу
Правдоруб Показати IP 16 Березня 2017 22:07
Це так наші "народні путати" бюджет складали. Кожен свої особисті хотєлки виклянчував за голос, от на фінансування субсидій ніхрєна не лишилось. Наобирали, мля...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus