USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Уряд додав 14 мільярдів на субсидії населенню

2 Липня 2017 20:59
Уряд вирішив додатково виділити 14,1 млрд грн на фінансування субсидій населенню з оплати комунальних послуг. Цей ресурс передбачений змінами до закону про держбюджет на 2017 рік, які нещодавно парламент прийняв у першому читанні.

Про це розповів радник Віце-прем'єр міністра з питань регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ, експерт з питань енергетики та ЖКГ Євген Червяченко, передає видання «Избирком».

На сьогодні закладених у держбюджеті 47 млрд грн на субсидії виявилось недостатньо. Саме тому уряд пропонує збільшити видатки до 61 млрд грн.

На думку експерта, це не останнє збільшення і пропозиції щодо виділення додаткових видатків на субсидії ще будуть вноситися. Чому? 61 млрд грн – це ресурс на цей рік, але ще близько 20 млрд грн – це борги перед населенням за минулий рік.

Фінансування субсидій працює так: при виділенні коштів спочатку погашаються борги минулих періодів, а потім – поточні платежі. Тобто кошти цього року використовувалися в тому числі і для розрахунку з боргами за попередні періоди.

Євген Червяченко наголошує, що восени можливі декілька варіантів: шукати додаткові кошти в сумі приблизно 20 млрд грн (для того, щоб погасити борги) або ж залишати борги перед населенням для оплати їх в наступному році, або вносити певні коригування щодо верифікації субсидіантів, зміни до формату нарахувань субсидій.

Як повідомлялося, за три місяці 2017 року Волинь використала всі кошти, надані з держбюджету на виплату субсидій. Все це тому, що Волинь – одна з областей, якій найменше передбачили грошей в казні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Петро Показати IP 3 Липня 2017 00:19
"Додав" - не зовсім вірно, цю суму має затвердити ВР у змінах до бюджету, інакше це мильна бульбашка. Ці 14 лярдів "ляснуть" ще до опалювального сезону, а про 36 мільярдну заборгованість по субсидія чомусь ніхто не згадує, а вона не зменшується, а тільки збільшується... А "мохнатизація" субсидій вже ВСЬО?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus