USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку хочуть створити цивільний аеродром

25 Липня 2016 11:49
Військовий аеродром, що у передмісті Луцька, хочуть зробити й цивільним. Однак, для того, щоб втілити задумане у життя, необхідно, аби на території летовища дислокувалась постійно діюча військова частина.

Про це під час оперативної наради сьогодні, 25 липня, повідомив голова Волинської ОДА Володимир Гунчик.

«Я просив би начальника генштабу, щоб на території військового аеродрому, що у Луцьку, розмістили діючу військову частину на постійній основі. Це питання має право на життя. І уже цього тижня до обласного центру Волині прибуде робоча група від командування повітряно-військ сил, яка повністю огляне інфраструктуру аеродрому, а тоді разом із Луцьким міським головою ми обговоримо питання відповідного меморандуму», - розповів очільник області.

З його слів, під час останнього візиту в Київ велося активне обговорення питання щодо розміщення на території військового аеродрому і цивільного водночас.

«Але, знову ж таки, це реально лише тоді, коли там є постійно діюча військова частина. Утім, коли військовий аеродром є транзитним або запасним, то він не може приймати цивільних авіарейсів, оскільки не оснащений відповідним обладнанням, здатним приймати цивільні літаки і забезпечувати їх безпеку. Однак, у Луцьку є цілком можливим спільне використання злітно-посадочної смуги військового аеродрому й для цивільних потреб», - зазначив губернатор.

Він наголосив, що для того, «аби рушив лід», потрібно, перш за все, поговорити з військовими і внести відповідні пропозиції.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агенство Волинські Новини розповідало про те, що 8 квітня 2016 року у Луцьку на території місцевого військового аеродрому затримали людину з гранатою.

Окрім цього, у червні 2016 року на Луцькому військовому аеродромі тривали льотні збори пілотів 7-ї бригади тактичної авіації, яка базується на Хмельниччині. У зв’язку із капітальним ремонтом злітно-посадкової смуги на базовому аеродромі в Старокостянтинові свої навчальні польоти над небом Луцька та Волині проводили 14 літаків.

Так, 14 квітня у Луцьку відбулись перші за 19 років нічні польоти. Це була льотна зміна типу «вечір з переходом в ніч», яка тривала до 23-ї години. У зв'язку зі збільшенням тривалості світлового дня час початку нічних польотів відкладатиметься ближче до опівночі з можливим початком нічних льотних змін після 22-ї години після повного заходу сонця і закінченням в районі 2-ї, а то і 3-ї години ночі.

Майже щодня десятки, якщо не сотні лучан і жителів прилеглих населених пунктів приїздили до Луцького військового аеродрому поспостерігати за феєричним авіашоу, якого не відбувалось над нашим містом з кінця 90-х років, а такого інтенсивного взагалі з кінця 80-х.

Разом із тим, Активісти Цивільного Корпусу «АЗОВ» допомагали забепечувати громадський порядок біля військового аеродрому в Луцьку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 16
Sieger Показати IP 25 Липня 2016 11:57
Шо?! Опять?!
Лучанин Показати IP 25 Липня 2016 12:02
Ну якщо не раз в місяць, то раз в два місяці ось уже більше десяти років поспіль згадують це летовище. Поговорили? Ну тоді до наступної статті!
мілік Показати IP 25 Липня 2016 12:15
і морський порт треба на річці стир
Крук до мілік Показати IP 25 Липня 2016 14:39
Океанічний!)))
Мельник В.М. Показати IP 25 Липня 2016 12:36
Земля кругла , життя іде по спіралі. Все було , розрушили - тепер відновлюємо... . З такими мізгами, які є в нашої влади ми ніколи не будемо заможньою країною . Хто давав команду в свій час скоротити частину - віддати під суд , щоб слідуючі думали , а не махали шашками .
Перехожий Показати IP 25 Липня 2016 12:56
З Рівного літають туристичні літаки на Туреччину! Невже в Луцьку не можна спроектувати чогось подібного? Хоча, проблема комплексна, оскільки немає нормальних лоукостерів. Але, я би літав у Київ за 400-500 грн, якби таке мало місце, думаю і мало би, якби на українському авіаринку було вбито монополізм. В Луцьку спокійно може дислокуватись аеропортик на 5-8 рейсів в день. Туреччина, Єгипет, Італія, Польща, Німеччина - були би популярними напрямками. А в додачу можна було би привабити білорусів до перельотів з Луцька.
Мішаня Показати IP 25 Липня 2016 12:59
Це все балачки
Увага Показати IP 25 Липня 2016 13:03
Головне не пускати депутатів а то усе розберуть на цеглу і построять розважальний супермаркет
Андрій Показати IP 25 Липня 2016 13:28
Скажіть де в світі знайдеться людина яка купить квиток на літак до луцька? плани може й хороші але вони немають някого звязку з реальністю (
Толік до Андрій Показати IP 25 Липня 2016 14:27
Мені постійно приходиться їздити до Львову, щоб вилетіти на Відень чи Мюнхен. Й іноземців багато в Луцьку, один Кромберг чи СКФ скільки запрошує. Так що попит буде
Бендер Показати IP 25 Липня 2016 13:52
І до Васюків...
антонов до перехожий Показати IP 25 Липня 2016 13:55
що ти плетеш?аеропорти є в Львові,Рівному,Бресті.з нашого мегаполіса дуже багато людей подорожують по Європі кожен день!
Перехожий до антонов до перехожий Показати IP 25 Липня 2016 14:45
А Рівне, то ппць, бля, мегаполіс, правда? Ти літав звіддти кудись? Щодо Львова, - нащо мені їхати 3 години, до якогось там Львова, перш ніж сісти на літак, якщо це можна робити в Луцьку?
Міцсцевий Показати IP 25 Липня 2016 14:51
Ці роботяги тільки й можуть щось ніби робити вже з готового. Ви краще відбудуйте аеродром в с. Крупа, де він за призначенням є цивільним аеродромом. Але Ні! Його вони вже розікрали та приватизували по частинам.
Іван Показати IP 25 Липня 2016 15:47
Не думаю, що цивільний аеропорт буде користуватися попитом. Тим більше в Луцьку не настільки розвинена інфраструктура як в тому самому Івано-Франківську чи Рівному. Я думаю краще покращити військовий аеродром і все
лучанин до Іван Показати IP 25 Липня 2016 20:19
Боже шо всі те Рівне хвалять, тоже мені мегаполіс. Скільки раз там був шось тої інфраструктури не бачів.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus