USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.92

Волинянин, який продавав неіснуюче авто на Auto Ria, обманув чоловіка на 55 тис. грн

27 Лютого 2024 07:14
В обласному центрі Волині судили шахрая, який спільно з іншими злочинцями виманили у чоловіка 55 тисяч гривень. Обманутий через оголошення хотів придбати у шахраїв авто, якого просто не існувало.

Про це стало відомо з вироку Луцького міськрайонного суду.

На лаві підсудних опинився уродженець села Кременець Рожищенського району. Матеріали щодо інших обвинувачених виділені в окреме провадження.

З матеріалів справи відомо, що волинянин за попередньою змовою з іншими злочинцями у липні 2019 році на сайті Auto Ria розмістив повідомлення про продаж автомобіля Skoda Octavia A5 2008 року випуску вартістю 4900 доларів, не маючи мети його продавати, адже цього авто у них просто не було.

Вже через кілька днів оголошенням зацікавився чоловік, який хотів купити автомобіль. На прохання шахраїв він перерахував на їхні картки 54 тисячі 900 гривень. Знявши кошти, злочинці розподілили їх між собою та не відповідали на дзвінки потерпілого. Таким чином вони обманули довірливого покупця.

Читати ще: «Допоміг» пригнати BMW з-за кордону: волинянин обманув чоловіка на 17 тис. грн

Однак волинянин у суді своєї вини не визнав. Він зауважив, що в нього не було жодних домовленостей з іншими особами з приводу вчинення шахрайських дій, жодних завдань йому ніхто не ставив. З його слів, потерпілого він бачив лише у суді, до того з ним не спілкувався. Водночас обвинувачений повідомив, що дійсно у нього був створений особистий кабінет на сайті Auto Ria, де він продавав свій особистий автомобіль, будь-яких інших дій на цьому сайті не здійснював. Зазначив, що банківських карток не отримував.

Сторона захисту просила виправдати обвинуваченого. Але на переконання суду, доводи захисту щодо невинуватості волинянина у вчиненні шахрайства є неспроможними, оскільки повністю спростовуються доказами, а також матеріалами негласних слідчих (розшукових) дій.

Таким чином суд визнав шахрая винним у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст.190 КК України, та призначив йому покарання у виді чотирьох років позбавлення волі.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus