USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Волинянин, який в’їхав у поліцейську машину із маячками, заперечує свою вину

22 Вересня 2023 20:35
Повертав ліворуч, не пропустив поліцейський автомобіль із ввімкненими проблисковими маячками і врізався в нього. Але свою вину волинянин не визнає. Чоловік переконаний, що не порушував правила дорожнього руху. Мовляв, машину з маячками не бачив, тож завинила поліція.

Тож волинянин Дмитро Скочук вирішив оскаржувати рішення суду в апеляції, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Чоловік показує відео зіткнення з поліцейською машиною у Струмівці під Луцьком. Він не заперечує, що поліцейські їхали із ввімкненими проблисковими маячками. Проте вважає, що не порушував правила дорожнього руху. Каже, що поліцейську автівку не бачив за іншою машиною, тож зібрався повертати ліворуч.

«Автомобіль патрульної поліції перевищував швидкість, їхав по зустрічній смузі, перетнувши подвійну. Перед ним було червоне світло світлофора й пішохідний перехід, але це його не зупинило. Він їхав з увімкненими проблисковими маячками, але звукового сигналу я не чув. Свідки казали, що сирени не було», – говорить Дмитро Скочук.

У нього близько року водійського стажу. Чоловік каже, що є свідок цієї події. Мовляв, сирену поліцейські увімкнули лише незадовго до зіткнення.

«Він каже: «Вони тебе ледь не вбили». Бо удар прийшовся в ліву сторону. Пан поліцейський сміється. Йому смішно», – пригадує Дмитро Скочук.

Поліцейський розповідає, що того дня екіпаж їхав у Гаразджу, бо отримав повідомлення про домашнє насильство. Каже: одразу увімкнув проблискові маячки синього та червоного кольорів і звуковий сигнал. І нагадує, як повинні діяти водії в таких випадках.

«Водії транспортних засобів, якщо бачать, що рухається автомобіль із маячками синього або синього та червоного кольорів, з увімкненою сиреною, повинні з’їхати вправо і надати безперешкодний проїзд», – говорить поліцейський Микола Ходорчук.
Полісмен побачив, що водій не дає дорогу машині з маячками.

«Я виїхав завчасно з увімкненим лівим поворотом на смугу зустрічного руху. Тоді він почав здійснювати маневр уліво і вдарив службовий автомобіль у праву сторону. Також відповідно до Закону України «Про правила дорожнього руху», статті 400, під час виконання оперативними транспортними засобами невідкладних службових завдань, а саме поліцією, швидкою, пожежною, вони мають право відходити від ПДР», – говорить Микола Ходорчук.

«Я дивився в дзеркало заднього виду. На той момент я не бачив там поліцейської машини, бо її закривав той автомобіль, який не надав вам перевагу в русі», – каже Дмитро Скочук.

Заслухавши всі доводи та переглянувши відеодокази, суддя апеляційного суду вирішив, що винуватець аварії – Дмитро.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Андерсон Показати IP 23 Вересня 2023 06:34
Ахахаха, він не бачив машини! Гарна відмазка, шкода що не зайшла! ахахаха
Халупа полішука до Андерсон Показати IP 23 Вересня 2023 23:02
Пласті, в тебе в голові, це не перший раз, поліцаї, перевищують свої повноваження. ЯКА ДЕРЖАВА ТАКА Й ПОЛІЦІЯ, НАРКОМАНЫ, ПЬЯНЬ, ЗБОЧИНЦІ. ГЕТЬ ЗЕЛЕНИХ.
Андерсон до Халупа полішука Показати IP 24 Вересня 2023 15:27
Яке перевищення, коли цей водятел сам влупив поліцейських? Ще він зібрався в апеляційному судді ганбитися, ну-ну вперед. Перевищили повноваження, посміявся, пиши ще!
Радувець Ларіса Показати IP 23 Вересня 2023 21:53
Бачили ми тих професіоналів пластилінових барменів! Дмитро не здавайтеся! На аверсі підтримають і правду напишуть!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus