USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Волинянин спорудив в Аргентині монумент

31 Липня 2015 09:25
Корінний ковельчанин Григорій Перкевич, який зараз мешкає в місті Лянус, що на околиці Буенос-Айреса в Аргентині, спорудив там монумент.

Він присвячений одному з іспанських моряків, який загинув, рятуючи аргентинців під час Мальвінської (Фолклендської) війни у 1982 році.

Зі слів друга родини Перкевичів Степана Троцюка, попри те, що Григорій живе за океаном, чоловік закоханий в Україну та своє рідне місто Ковель, де пройшло його дитинство.

Раніше Інформаційне агентство Волинські Новини писало про те, що і сам Григорій, і його батьки допомагають бійцям ЗСУ з-за океану. Вони організували захід серед спільноти українців в Аргентині і зібрали гроші на лікування українських військових. Кошти передали в Україну через представника Союзу українок Аргентини Євгенію Литвин.

Є Григорій Перкевич-Луцюк і у списку волинян, які досягли успіху в Аргентині.

Цікаво, що перші14 родин з України прибули Аргентину на початку червня 1897 року. Це були 69 українців-першопрохідців з Галичини, які приїхали в цю для них далеку, зовсім невідому країну. Це була перша з чотирьох хвиль еміграції з України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus