USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Волинянин став заслуженим донором України

21 Квітня 2021 23:29
Житель Володимира-Волинського Віктор Грицак отримав «Заслужений донор України».

21 квітня заступник міського голови Андрій Гудим вручив нагрудний знак та відповідне посвідчення, повідомляють на сайті міста.

61-річний Віктор Грицак уперше став донором крові у 1979 році і відтоді регулярно, раз на два місяці здавав кров, а пізніше плазму, яку можна здавати і до чотирьох разів на місяць.

Колишній кранівник ДП «Володимир-Волинське ЛМГ», котрий нині на заслуженому відпочинку, за своє життя здійснив понад пів тисячі кровоздач та з його крові отримали майже сотню літрів плазми.

Каже, що до безоплатного донорства його мотивувало бажання допомагати іншим, адже вчасно отримана кров часто рятує людські життя, а з плазми виготовляють ліки. Востаннє пан Віктор здавав плазму два роки тому.

Віктор Грицак додає, що і далі міг це робити, адже донорство корисне для здоров’я, проте у пенсіонерів кров уже не беруть. Тож він закликає молодь долучатись до цієї корисної справи, котра, на жаль, з роками стає усе менш популярною.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus