USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Волинянин створив архів українського футболу за останні 90 років

18 Квітня 2017 23:15
Житель села Буяни Луцького району Юрій Врублевський добре відомий у колі футбольних уболівальників, ветеранів футболу, бо присвятив цьому виду спорту не один рік життя, пише Ніна Коструба на сторінках Слава праці.

Він зібрав своєрідний архів українського футболу, починаючи з 1927 року, зокрема, те, що стосується київського «Динамо». Рівненькими рядами у книжковій шафі зберігаються товстенькі загальні зошити з різними вирізками, світлинами окремих футболістів, команд, різноманітні турнірні таблиці, ювілейні альбоми, спортивні журнали, власні підсумкові записи і багато чого іншого – справжня енциклопедія футболу. Хоча всі дати проведення матчів, кількість забитих м’ячів, цікаві факти з життя відомих футболістів Юрій Врублевський безпомилково може сказати, не заглядаючи до записника.

«Все зберігається в голові», - каже з усмішкою. Його дружина, Тетяна Олександрівна, зізналася, що чоловік у вільну хвилину, усамітниться в тишині, щось переглядає, конспектує, записує, відчуваючи справжню насолоду.

Народився Юрій у Петербурзі, і ще з дитинства не тільки захопився, а полюбив цей вид спорту. 14-річним почав вести футбольну статистику, з того часу як став гравцем дорослої сільської команди футболістів. У 16 років був включений у юнацьку футбольну команду «Динамо» міста Вологда, а у 17 – грав у її основному складі. Під час проходження строкової служби не полишав улюбленого захоплення – грав за Свердловський військовий округ, згодом - у складі «Дніпродзержинця».

Юрій переніс кілька важких травм, було оперативне втручання, але це його не зупинило. Після реабілітації знову повертався у футбол. За сімейними обставинами 1979 року родина переїхала до Буян, бо його батько - родом із Волині. І хоча чоловік має основну професію – будівельника, свого захоплення футболом не полишав. Став нападаючим буянівського «Колоса», згодом – захисником, неодноразово команда перемагала на приз районної газети «Слава праці».

Незабутньою для нього залишилася перша гра у складі «Колоса» з командою «Маяк» у 1980 році.

На видному місці архівного куточка - вимпел 1987 року зі світлиною Юрія з братом Василем, який також грав у футбол.

Чільне місце у власній колекції займає футбольний клуб «Волинь».

Юрій Врублевський грав у футбол до 44-ох років, своє захоплення передав синові Олександру, вчителеві фізики Торчинської школи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 18 Квітня 2017 23:34
Класний дядько. Був у мене в гостях. Розказував про Дем'яненка.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus