USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Волинянин виготовляє бронежилети з автомобільних ресор

12 Березня 2022 21:59
Волинянин Олександр самотужки разом з односельчанами виготовляє бронежилети з автомобільних ресор. Однак вони недостатньо міцні для військової зброї. Тому чоловік продовжує працювати над вдосконалення свого виробу.

Виробники вже випробували свої бронежилети на рушничні постріли. Ресорні пластини куль не пропустили, ідеться в сюжеті телеканалу «Аверс».

Проте бойова зброя, на жаль, такий бронежилет пробиває. Це стало відомо під час випробовувань, які провели військові.

Такі бронежилети можуть захистити тільки від осколків. Для бойових дій пластини мають бути міцнішими.

Тому Олександр, який взявся виготовляти захисні жилети, звертається до всіх українців, які захопилися його ідеєю: обов’язково віддавайте жилети на тестування військовим, без перевірки не відправляйте їх на фронт.

«Ми провели тестування. Пластини 0,4 см кулю калібру 5,45 не витримують. Далі ми проводили тестування пластин 6 і 8 мм. Куля калібру 5,45 їх не пробиває. Ми й далі проводимо тестування», – каже Олександр.

Нині чоловік продовжує роботу щодо вдосконалення свого виробу, вже зробив пластини грубшими. Вони ще мають пройти випробування у військових.
Читайте ще: Картонні бронежилети та бронезахист з коробок: НАЗК подякувало Шойгу за розкрадання армії РФ

Нагадаємо, лучанин Павло Цапюк зі своєю командою працює одразу над кількома проєктами для війни, зокрема розробляє катапульту для метання коктейлів Молотова.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus