USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.86

Волинянин з дітьми заробляли на діяльності сервісних центрів МВС України

28 Липня 2022 16:21
На Волині аферисти ошукали державу на 1,2 мільйона гривень. Заробляли зловмисники на фіктивній оплаті послуги територіальних сервісних центрів (ТСЦ) МВС України. Фінансові маніпуляції проводили волинянин і двоє його повнолітніх дітей.

У поле зору оперативників Волинського управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України потрапила група осіб, яка причетна до шахрайської схеми в одному із районів Волині, інформують в установі.

Встановлено, що спільники пропонували громадянам послуги щодо збору пакета документів, необхідних при реєстрації транспортного засобу в одному з сервісних центрів. Зокрема аферисти здійснювали оплату обов’язкових бюджетних платежів через банківські термінали, а коли отримували чек – телефонували у банк і скасовували транзакцію. Квитанцію про нібито «успішну» оплату разом з іншими документами віддавали клієнтам, а повернуті гроші привласнювали.

До «сімейного бізнесу» залучили ще одну знайому – жительку області. Виявилося, що такі оборудки зловмисники прокручували регулярно, а відтак завдали збитків державі на суму майже 1,2 мільйона гривень.

За місцем мешкання фігурантів оперативники внутрішньої безпеки НПУ та слідчі поліції Волині провели санкціоновані обшуки. Під час заходів вилучено гроші, квитанції на різні прізвища про оплату послуг ТСЦ МВС України, талони на чергу в сервісний центр, технічні паспорти на транспортні засоби, мобільні телефони, комп’ютерну техніку, чорнові записи.

Наразі слідчі волинської поліції готують фігурантам оголошення про підозру за ч. 4 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Їм загрожує до 12-ти років позбавлення волі. Крім цього, перевіряють причетність співробітників ТСЦ до протиправних дій зловмисників.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Лора Показати IP 28 Липня 2022 17:19
Жаль,що прізвища не вказують. Люди повинні знати таких "героїв"
Лора Показати IP 28 Липня 2022 17:33
А може це брехня? А хтось там,а десь там. І нічого конкретного.
Алекс до Лора Показати IP 28 Липня 2022 19:08
не брехня, особисто знаю

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus