USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинянин залишився без руки, бо знехтував технікою безпеки на виробництві

12 Грудня 2021 07:00
У Мар’янівці працівникові цукрового заводу відірвало руку.

На заводі Тарас Кукевич працює слюсарем-ремонтником вже чотири роки. А 24 листопада чоловіка спіткала біда, повідомляє телеканал «Аверс».

Трагедія сталася, коли він узявся самотужки поправити стрічку транспортера, але його рука сковзнула і її затягнуло по лікоть.

«Зійшла стрічка, ключем пробував її налаштувати, не виходило, – пригадує Тарас. – Тоді вирішив почистити ролики. Два почистив, глянув на барабан, на ньому було незначне налипання. Саморобним скребком чистив це налипання і в момент, коли закінчував цю роботу, рука сковзнула й опинилася між стрічкою і барабаном. І в цей момент відірвало руку вище від ліктя».

Чоловік каже: далі все було, немов у тумані.

«Я подумав, що це долоня, а то була вже рука, – розповідає. – Не знаю, як, зібравшись з силами і думками, біг наниз, щоб мене хтось побачив з колег. Двома поверхами спустився, мене побачили хлопці і далі покликали інших. Спинили кров, як могли і чим могли. Винесли мене в рядні і посадили в заводську машину. Поїхали назустріч швидкій».

Читати також: Відірвало руку: повідомили деталі травмування волинянина на підприємстві

На заводі кажуть: травмований працівник не повідомив начальника зміни про несправність обладнання й самотужки поліз його ремонтувати. А цього робити не можна.

«Він здійснює нагляд за обладнанням, має пильнувати за його справністю, – каже головний інженер цукрового заводу Михайло Озірський. – Коли є потреба його чистити, то обладнання належить вимкнути. І про це треба повідомляти начальника зміни».

Зі слів головного інженера, це обладнання зламане не було.

Тараса Кукевича одразу прооперували і готують до пересадки шкіри. Однак поки цього робити не можна, бо після травмування одразу пішло зараження і рана погано гоїться.
На заводі про працівника не забули, допомагають йому швидше одужати.

«Підприємство підтримує Тараса Никоновича, – запевняє інженер з охорони праці цукрового заводу Валентина Загоровська. – Надали йому першу допомогу, допомогли фінансово. Окрім виплат, які передбачені фондом соціального страхування, гроші зібрали й працівники заводу. Будемо підтримувати й під час реабілітації».

Цієї біди можна було б уникнути, якби працівник дотримався правил безпеки, переконаний керівник управління Держпраці у Волинській області Олександр Козлюк.

«Попередньо можна сказати, що цей працівник знехтував правилами охорони праці, – каже він. – Це зафіксовано певними актами. Розслідування триває, але вже можна сказати, що встановлено: працівник не повідомив начальника зміни, окрім того, було допущено грубе порушення. Йому потрібно було зупинити роботу устаткування, але він вирішив на ходу всі ці речі зробити. Тому й сталася біда».

Доки триває слідство, на заводі вже була перевірка з управління Держпраці. А фахівці наразі з’ясовують обставини того трагічного дня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 12 Грудня 2021 18:13
Хай одужує, може, на заводі знайдеться для нього інша робота. Таке перижив. З кожним може трапитись.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus