USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 39.90
  • PLN 9.75 9.87

Волинянин заморив голодом тварин на братовій фермі

14 Листопада 2023 20:24
У селі Суходоли Володимирського району чоловік заморив голодом братову худобу. Власник тварин зараз перебуває на фронті, тому доглядати за господарством доручив родичу.

Трупи тварин так би й лежали в хліва та на подвір’ї, якби сморід не почав турбувати місцевих мешканців. Ті викликали відповідні служби. Проти чоловіка відкрили кримінальне провадження за жорстоке поводження з тваринами, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Селяни неохоче розповідають про трагедію. Дехто, однак, стверджує, що це неправда.

Відомо, що чоловік забував про худобу. Тож корови були самі по собі: ночували на пасовиську чи на подвір’ї просто неба.

Люди викликали поліцію. На місце приїхали також представники екоінспекції та ветеринарної служби. На фермі комісія виявила трупи тварин: і у хліві, і на подвір’ї.

«У зв’язку з тим, що людина зловживала алкоголем, то ставилася до тієї худоби, скажемо так, не дуже добре. Неодноразово були скарги від мешканців прилеглих вулиць про те, що корови дуже ревуть, що після паші їх вчасно не заганяють. Телята ходили без прив’язі по городах», – розповідає староста села Суходоли Андрій Самчук.
Нині проти чоловіка відкрили кримінальне провадження. Він пояснював поліції, що худоба належить брату, а він не має коштів на її утримання.

Журналісти на подвір’ї помітили птицю та кіз. Усередині хліва – свиней із поросятами та овечок. У клітці – труп лисиці та хутро кролів.

Господаря, своєю чергою, не знайшли. Нібито він не місцевий.

«Худобу не кормили. Він запивав, забував і не було кому там контролювати», – додає староста села Андрій Самчук.

Селяни кажуть, що чоловік нібито живе на фермі, де доглядає худобу. Можливо, в нього справді немає можливості дбати про господарство. В цьому випадку жоден кримінал не допоможе. Водночас лишати на зиму тварин у зруйнованому хліві не можна, бо ж там їм загрожуватиме не лише голод, але й холод.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
1+1 Показати IP 14 Листопада 2023 23:35
Була б людина, а кримінальна справа завжди знайдеться. ( стара народна приказка)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus