USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Волинянина, який збив насмерть 4-річну дитину, засудили до 4 років

4 Січня 2016 11:51
Суворіше покарання для чоловіка, який на Любешівщині збив 4-річну дитину, призначила колегія суддів Апеляційного суду Волинської області. Про це інформує Під прицілом.

Нагадаємо, що ДТП трапилася у травні минулого року в Любешівському районі, в селі Люб’язь. Обвинувачений, керуючи автомобілем «Mercedes-Benz», збив маленького хлопчика, який раптово почав перебігати дорогу. Незадовго до трагедії батьки залишили дитинча без нагляду.

Від отриманих травм внаслідок дорожньо-транспортної пригоди хлопчик помер на місці.

У судовому засіданні обвинувачений у скоєному розкаявся та просив у батьків дитини пробачення. Своєю чергою, він зауважив, що зреагував на зміну дорожньої обстановки, раптово гальмуючи та змінивши напрямок руху автомобіля, однак не мав можливості уникнути наїзду на хлопчика. Окрім того, він повністю відшкодував матеріальну шкоду та частково - моральну, сплативши близько 20 тисяч гривень.

Тоді суд призначив йому покарання у виді 4 років обмеження волі та відшкодувати потерпілій стороні 70 000 гривень. Проте батьки загиблого хлопчика подали апеляційну скаргу на вирок суду, в якій вимагали для таксиста суворішого покарання та стягнути з нього 500 000 гривень моральної компенсації.

Зауважимо, що прокурор заперечував проти апеляційної скарги та переконував суддів, що вирок суду І інстанції є цілком обґрунтованим, законним та об’єктивним.

Проте колегія суддів Апеляційного суду Волинської області задовольнила апеляцію батьків хлопчика частково – призначила обвинуваченому покарання у виді 4 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами впродовж 2 років.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Ая Показати IP 4 Січня 2016 21:59
переконаний у тому, що винними були і є батьки. Конвенція Женевска виразно говорить про те, хто відповідає за дорожні пригоди. За цю трагендію 100% вина є по стороні батьків.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus