USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Волинянину повернули авто, викрадача - покарали

2 Липня 2014 18:24
За крадіжку автомобіля у волинянина неповнолітній рівнянин отримав три роки в'язниці. Однак юнака звільнили від покарання, застосувавши примусові заходи виховного характеру. Про це повідомили у прес-службі волинської міліції.

Ідея викрасти чужий автомобіль підлітку спала на думку миттєво, коли він повертався додому з навчання. Побачивши припаркований транспортний засіб біля паркана, вирішив його поцупити. Що потім робитиме з ним, не задумувався. Тож юнак сів у авто, завів його (ключі були у замку запалювання) і поїхав геть.

Постраждалий помітив зникнення машини не відразу. Коли ж сам не зумів відшукати транспорт, звернувся до правоохоронців. Працівники міліції оперативно спрацювали, тож невдовзі автомобіль повернули власнику.

У скоєному правопорушенні неповнолітній житель Рівненщини зізнався повністю, навіть відшкодував потерпілому моральну шкоду. Однак кримінальне провадження, розпочате за частиною 1 статті 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України, скерували до суду.

Згідно з вироком Феміди, підсудному призначено покарання у вигляді позбавлення волі строком на три роки. Однак на підставі статті 105 Кримінального кодексу України неповнолітнього звільнили від покарання із застосуванням до нього примусових заходів виховного характеру, тобто передачі під нагляд батьків до досягнення ним повноліття.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus