USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волиньрада програла суд за герб

9 Червня 2015 08:00
Волинська обласна рада позивалась до львівського виробника ТОВ «Науково-виробниче підприємство «Гетьман», аби вони прибрали з етикеток на пляшках з горілкою герб Волинської області, утім програла у першій інстанції. Про це повідомляє ZAXID.NET.

Як свідчить рішення Господарського суду Львівської області від 25 травня, Волинська облрада у суді стверджувала, що «Гетьман», який виготовляє горілку на замовлення івано-франківської фірми «Галичина-Табак», неправомірно використовує герб області на етикетках.

Згідно з рішенням ради, юридичні та фізичні особи мають право використовувати затверджені зображення герба та прапора Волинської області з метою національно-патріотичного виховання молоді і формування національної свідомості громадян без надання дозволів. Утім, у разі використання символіки з комерційною метою, фірми повинні отримувати такий дозвіл.

«Гетьман» і «Галичина-Табак» від Волинської облради дозволу не отримували, хоча «ТзОВ «Галичина – Табак» і зверталося з відповідним проханням до облради.

Водночас суд встановив, що «Гетьман» на підставі ліцензійних договорів використовує знак для товарів і послуг та промисловий зразок на етикетку, де міститься герб.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що гербу Волині на горілці не буде, оскільки депутати проголосували проти надання дозволу ТЗоВ «Галичина – Табак» на використання символіки Волині. Тоді 11 депутатів проголосували проти рішення щодо надання ТЗоВ «Галичина – Табак» права використовувати на етикетках власної продукції герб Волині. Окрім того, логотип області, що використовується на пляшках горілки, виробленої за межами Волині,викликав обурення голови облдержадміністрації.

Патент на етикетку
Патент на етикетку


Власниками свідоцтва та патенту, написано в рішенні, є Антон Сухомлин та Віталіна Грушицька. До слова, 99% ТОВ «Галичина-Табак» належить Любові Сухомлин.

Враховуючи, що свідоцтво й патент є чинними, а «Гетьман» користується ними правомірно, суд відмовив у забороні використання герба та знищенні наявних етикеток для горілки.

На це рішення облрада може подати апеляційну скаргу. Якщо ж не зробить цього, то воно вступить у законну силу.

Значно кращий спосіб для Волинської облради прибрати герб з пляшок – це скасувати видані Державною службою інтелектуальної власності свідоцтво та патент.

І хоча суд у даній справі не став на бік облради, за повідомленням ЗМІ, у квітні цього року АМКУ оштрафував ТОВ «Галичина-Табак» на ₴34 тисячі за неправомірне використання на етикетках герба Волинської області.

ЧИТАТИ ЩЕ: ПРИКАРПАТСЬКА ФІРМА ВПЕРТО КЛЕЇТЬ ГЕРБ ВОЛИНІ НА ГОРІЛКУ

ТОВ «Науково-виробниче підприємство «Гетьман» належить Михайло Новаку, Зої Данилюк, Ігорю Гефтару, а також двом компаніям з Кіпру, які мають 94% у статутному фонді, «Ламстіф комершил лимитед» і «Лопетр лімітед». Екс-регіонал, депутат Львівської облради Ігор Баляш не приховує, що саме він контролює цей завод.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Юрист Показати IP 9 Червня 2015 08:25
Програє міська рада і в Рівному спрву надія на Київ.Чому!!??Віталіна-це відомий нотаріус, яка мвє офіс на Грушевського чоловік, якої суддя апеляційного суду Волинської області -Грушицький Ігор,суд відбувався в суді де працює колишній підлеглий Грушицьгого(помічник) Ігор Гарбар,Окрім того мати Віталіни була споконвічно директором Спиртзаводу(за дивним збігом обставин дочці директорна належить патент - совпадения,не думаю).Батько Віталіни-адвокат Єлов,який має сильні позиції в Києві.Так що в нас суди для ВИБРАНИХ.
Mik (галицька миша) до Юрист Показати IP 9 Червня 2015 08:58
Нiк - "Юрист", помилок - безлiч. Навiть читати важко! До речi, СПРАВЖНI ЮРИСТИ аналiзують рiшення судiв з погляду їх ЗАКОНОСТI, а не з'ясовують, хто є чиїм родичем, або знайомим.
123 до Mik (галицька миша) Показати IP 9 Червня 2015 09:31
Ви певно говорите про правову державу , там де діє закон а в нас діють звязки і гроші. Юридичної сили у нас просто немає!
Mik (галицька миша) до 123 Показати IP 9 Червня 2015 10:10
Коли йдеться про програш справи у Господарчому судi, по-перше, треба визначитися з наступними питаннями: який був позив, на що посилався позивач, на що посилався вiдповiдач у запереченнях. I, нарештi, на пiдставi якого закону суд дiйшов висновкiв про обґрунтованiсть позову, але про його безпiдставнiсть.
Саме перерахованi елементи слiд оцiнити, читаючи судове рiшення (ухвалу). I лище потiм гадати про роль "грошей та зв'язкiв".
123 до Mik (галицька миша) Показати IP 9 Червня 2015 11:27
Навіщо ви мені казки розказуєте) усі знають хто ви і чим дихаєте)
Mik (галицька миша) до 123 Показати IP 10 Червня 2015 07:50
А хто я? Звiрик сiрий i пухнастий (галицький).

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus