USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Волиньрада виступила на підтримку Надії Савченко

11 Березня 2016 07:00
Виробити стратегію порятунку української льотчиці, яка стала символом нескореності України, закликають президента та Верховну Раду депутати Волинської облради.

Депутат Алла Лісова під час позачергової третьої сесії Волинської обласної ради 10 березня оголосила текст звернення до президента України Петра Порошенка та голови Верховної Ради Володимира Гройсмана. Звернення фракції ВО «Батьківщина» стосується незаконно ув’язненої нардепа та льотчиці Збройних Сил України Надії Савченко.

«У ці дні світова спільнота долучається до всесвітньої акції на підтримку політичного в’язня, льотчиці ЗСУ, народного депутата України Надії Савченко, над якою кремлівська влада влаштувала справжнє судилище. За путінським сценарієм сфабриковано цинічний судовий процес, мета якого – зламати українську патріотку. Однак диктаторській владі це не вдалося. Надія стала символом нескореності Української держави, яка мужньо захищає свою територію на Донбасі.


На знак протесту проти кремлівського свавілля Надія Савченко оголосила сухе голодування. У такий спосіб вона кинула виклик Путіну, протистоячи проти свого незаконного ув’язнення, бутафорного процесу та безпрецедентного свавілля. Без медичної допомоги, контролю громадськості, в нелюдських умовах слідчого ізолятора це вкрай небезпечно для здоров’я мужньої українки, справжньої патріотки, яка ставить правду і волю вище за своє життя», - йдеться у зверненні.

Депутати Волиньради звертаються до президента та голови Верховної Ради з вимогою негайно виробити стратегію порятунку незаконно ув’язненої української льотчиці, яка навіть у неволі бореться за свою батьківщину та європейські цінності. Справою честі найвищих посадовців держави, народних депутатів, є захист політичних в’язнів, громадян України, яких путінська влада звинувачує у тероризмі. Автори звернення переконані, що треба активніше і наполегливіше використовувати засоби дипломатичного тиску на кремлівську владу, застосувати персональні санкції до президента Росії Володимира Путіна і тих російських чиновників, хто особисто причетний до політичного переслідування громадян України.

Голова облради Ігор Палиця запропонував, аби це звернення ухвалили від імені усієї обласної ради, а не лише фракції ВО «Батьківщина». Його пропозицію колеги підтримали.


Текст звернення підтримали обранці волинської громади.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Вiктор Показати IP 11 Березня 2016 07:59
А якщо бути реалiстами, то тому судилищу глибоко по цимбалах що думає волиньрада
Ірина Показати IP 11 Березня 2016 08:46
коментар було видалено
Лучанка Показати IP 11 Березня 2016 12:26
Ще когось совками кличуть.... ..А самі ліплять, наприклад, з Надії Савченко, героїню у кращих совкових традиціях! Прям тобі новоявлена Зоя Космодемьянська. Навіть зовні вони подібні. А по великому рахунку постать Надії Савченко це просто уособлення набираючої щалених обертів русофобії в Україні. Не будь Надії Савченко - її потрібно було б вигадати!
Всезнайко до Лучанка Показати IP 11 Березня 2016 13:16
100 %. Зате всі про Савченко говорять останнім часом, а про погіршення життя забули...
Почтальон Показати IP 11 Березня 2016 15:47
НАДЕЖДА,ТЫ ЖАННА Д'АРК 21 ВЕКА! Открытое письмо к Надежде Савченко Надежда! Я тебе Обещаю! В этом году тебя освободит - алая революция*! Я тебе обещаю! Кто тебя судит, все они будут преданы суду! Я тебе обещаю! В день нашей победы над путинским фашизмом; на Красной площади, с главной трибуны нашей страны; тебе будет предоставлена честь сказать - первое слово: - СВОБОДА!; ведь ради Нее ты боролась и продолжаешь бороться не щадя своей жизни! Надежда, я прошу тебя, живи! Почтальон 10.03.16 * " Открытое письмо к Путину", Почтальон. ПОЧТОВАЯ СЛУЖБА СВОБОДНОЙ РОССИИ

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus