USD 39.35 39.65
  • USD 39.35 39.65
  • EUR 39.57 39.70
  • PLN 9.80 10.00

Волиньрада не побажала святкувати День захисника Вітчизни нетрадиційно

30 Січня 2009 15:21
Депутати Волинської обласної ради не підтримали звернення голови фракції Блоку Бориса Клімчука «Рідна Волинь» Івана Корсака щодо святкування Дня захисника Вітчизни. Про це 30 січня інформує репортер «Волинських Новин».
 
Звернення пана Корсака до головних посадовців держави (Президента, Прем’єр-Міністра та голови Верховної Ради) стосувалося того, щоб внести зміни до переліку свят. Іван Корсак вважає, що святкувати День захисника Вітчизни потрібно не 23 лютого, а 29 січня, у День пам’яті Героїв Крут.
 
Пропозиція лідера фракції «Рідна Волинь» викликала жваві дискусії у залі. Депутат фракції «Наша Україна» закликав підтримати звернення, зокрема й тому, що нещодавно Президент виступив з подібною ініціативою. 23 лютого, на думку депутата, ніхто не заборонятиме святкувати тим, хто цього хотітиме.
 
Соціаліст Олександр Гоцка навпаки, вважає, що варту «дату 23 лютого не  чіпати». Депутат-бютівець Богдан Дівнич зазначив, що події під Крутами –  це трагедія. Проте День захисника Вітчизни – це свято, а тому його святкувати в день трауру недоцільно.
 
Врешті «за» прийняття звернення Івана Корсака проголосували лише 24 волинських обранці. Таким чином рішення не прийнято.
 
Довідково:
 
У Радянському Союзі 23 лютого відзначався День Радянської Армії та Військово-Морського Флоту.
 
10 лютого 1995 року Державна Дума Росії ухвалила федеральний закон «Про дні воєнної слави Росії», в якому 23 лютого зазначено як День захисника Вітчизни з мотивацією, що «23 лютого 1918 року Червона Армія здобула перемогу на кайзерівськими військами Німеччини».
 
Через чотири роки – 23 лютого 1999 року – Президент України Леонід Кучма видав Указ «Про День захисника Вітчизни», в якому зазначено: «Враховуючи численні звернення громадських організацій, ветеранів війни, та з метою сприяння патріотичному вихованню молоді постановляю установити в Україні свято – День захисника Вітчизни, яке відзначати щорічно 23 лютого».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Анонім Показати IP 30 Січня 2009 16:03
"Волинська правда" вже давно підняла проблему святкування 23 лютого: http://www.pravda.lutsk.ua/analytics/145/ . Це дійсно невдала дата.
Оглядач Показати IP 30 Січня 2009 17:37
Шановні модератори, редактори журналісти чи хто там ще, чому ви вліпили таку дебільну фотку до цієї статті? Доводжу до вашого відома, що американські автоматичні гвинтівки М-16 не перебувають на озброєнні особового складу української армії.Робіть менше "ляпсусів" і уважніше ставтеся до "дрібниць" щоб потім не виглядати смішно і безглуздо. Успіхів!
Андрій Показати IP 30 Січня 2009 20:11
Святкувати день створення армії загарбників, які сплюндрували Україну, вбили третину її населення,загнали українську мову та культуру в резервації - вершина блюзнірства та рабської психології! Я НЕ ХОЧУ , щоб нами керували такі люди! Пропоную опублікувати списки голосування з цього питання--хай люди знають кого обирали! Шанувати справжніх захисників треба 29 січня. Юнаки, що загинули,захищаючи Україну від тієї ж червоної армії - СПРАВЖНІ ГЕРОЇ!!! А День Української Армії слід святкувати 14 жовтня- коли було створено УПА.
Степан Андрію Показати IP 31 Січня 2009 08:11
Андрію. Сплюндрували і плюндрують Украіну незагарбники а своі.
Тиміш Показати IP 31 Січня 2009 15:05
"День Української Армії слід святкувати 14 жовтня- коли було створено УПА." - абсолютно згоден! Це ж і свято Покрови, покровительки козацтва. А "прив'язувати" День захисника до дати трагедії, яка сталась через таких же недолугих політиканів, як у нас в облраді - це якийсь мазохізм. Та врешті, хіба можна від них дочекатись хоч якоїсь путньої ідеї?! Так, отакі "свої", як оця обласна горе-рада, дійсно плюндрують Україну гірше всякого ворога. А ще вміють гарно ставати "дуба" перед московським емісаром Гузєєвим, як от Грицюк недавно. [вирізано - цензура]!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus