USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Волиньрада отримає нову систему «Рада»?

30 Січня 2009 13:33
Заступник голови Волинської обласної ради Борис Загрева під час другого пленарного засідання облради оприлюднив звіт міжвідомчої комісії по технічному та експериментальному обстеженню електронної системи підрахунку голосів, визначення її використання подальшому та створення комплексної системи технічного захисту інформації. Про це 30 січня повідомляє репортер «Волинських Новин».
За словами пана Загреви, зараз у Волинській облраді система електронного підрахунку голосів застаріла і не ліцензована, а «рівень системи – 10-літньої давності». Як розповів заступник голови Волиньради, державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації погодилася здійснити планову перевірку цієї системи у серпні-вересні цього року. Нещодавно відбулася зустріч із представниками двох наукових інститутів, що спеціалізуються на такій проблематиці. Вони погодилися невдовзі розпочати вивчення системи електронного підрахунку голові, що працює в облраді.
За словами пана Загреви, нова ліцензована система, створена науковим підприємством «Рада» вартує чималих коштів – від 1 мільйона гривень. Такі системи працюють у 16-ти обласних радах. Комісія, звіт якої оприлюднював заступник голови Волиньради, запропонувала внести у регламент облради тимчасові зміни. А саме – депутат має поставити підпис на початку і в кінці сесії про отримання та здачу карток для голосування. Інша пропозиція полягає у тому, що результати пленарного голосування на вимогу керівника фракції повинні подавалися негайно.
Депутати-нашоукраїнці запропонували відповідні зміни прийняти негайно. Проте голова Волиньради Анатолій Грицюк заперечив, оскільки це питання має пройти обговорення постійних комісій та колегії облради.
Звіт комісії, оприлюднений Борисом Загревою, депутати затвердили.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus