USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.75 9.88

Волиньрада зажадала, аби уряд поміг вирішити «тролейбусне» питання. ОНОВЛЕНО

15 Травня 2009 16:16
Волиньрада звернулася до Кабміну із клопотанням, аби урядовці допомогли у розв’язанні проблеми із виплатою зарплати працівникам Луцького підприємства електротранспорту через заборгованість держави за пільгові перевезення пасажирів. Про це 15 травня повідомляє репортер «Волинських Новин».
Перший заступник Луцького міського голови Лариса Соколовська порадила депутатам Волинської облради проїхатись у луцьких тролейбусах і таким чином пересвідчитись, що більшість їх пасажирів - це пенсіонери. Місто відшкодовує лише пільгове перевезення студентів та школярів, а перевезення інших категорій пільговиків має відшкодовувати держава.
Директор Луцького підприємства електротранспорту Іван Кубіцький охарактеризував стан підприємства та його проблеми. Він висловився за те, щоб депутати Волиньради підтримали звернення до Кабміну із метою повернення субвенції та рівномірного її розподілення й про перехід до системи адресної допомоги пільговим категоріям громадян.
Начальник головного фінансового управління Волинської обласної державної адміністрації Ігор Никитюк зазначив, що станом на 1 травня ЛПЕ недоотримало з держбюджету не 1,5 мільйони гривень (як це було у тексті проекту звернення, – «ВН»), а понад 800 тисяч гривень. Крім того, 48,5% коштів, які виділяються на пільгові перевезення у області йде на місто Луцьк.
Пан Никитюк запевнив, що з травня розподіл коштів субвенції з держбюджету на проїзд пільговиків розподілятимуться рівномірно. Начальник головного фінуправління також проінформував, що вранці Луцькому підприємству електротранспорту надійшло півтора мільйона гривень. Щоправда, щоб виділити ці гроші, в ОДА змушені були забрати частину асигнувань, призначених іншим перевізникам.
Начальник головного управління промисловості та розвитку інфраструктури облдержадміністрації Микола Кучеренко порадив «кинути фюрерські замашки».
 
«Проблема єсть і підстав для цього політичного шоу нема ніяких», – сказав посадовець. За його словами, перевізники області з державної казни недоотримують кошти на пільгове перевезення. Залізничний транспорт отримав лише 2,9% таких коштів, автоперевізники - 43%, а електротранспорт найбільше – майже 55% необхідних грошей.
 
Пан Кучеренко зазначив, що варто створити комісію, яка би перевірила фінансово-господарську діяльність Луцького підприємства електротранспорту. Для Миколи Кучеренка дивно, чого у цій структурі на одну транспортну одиницю припадає 10 чоловік.
 
Натомість Лариса Соколовська зазначила, що це сам пан Кучеренко влаштовує шоу.
 
Зрештою, Анатолій Грицюк запропонував створити робочу комісію з 11-ти депутатів та спеціалістів ОДА, яка би вивчила стан справ на Луцькому підприємстві електротранспорті, і прийняти звернення до Кабміну. Депутати погодилися з цією пропозицією і проголосували за неї.
 
У зверненні пропонується уряду виділити повний обсяг коштів, потрібних для покриття збитків від перевезення пільговиків, або ж надавати пільговикам адресну грошову допомогу.
Відомо, що приблизно 150 пікетувальників розмістилися в холлі приміщення Волиньради. Вони тримають транспаранти з гаслами: «Віддайте нам кошти за пільгове перевезення», «Вимагаємо справедливого розподілу субвенцій», «Припиніть знищувати міський електротранспорт».
У принципі, луцькі тролейбуси та комунальні маршрутки після страйку сьогодні вже курсують вулицями Луцька. Щоправда, на багатьох тролейбусах є табличка – «За кермом стажист». 
Нагадаємо, що луцькі тролейбусники страйкували ще з 12 травня.
Окрім того, цього ж дня на прохання глави Волинської ОДА  це питання вивчала урядова комісія, а в четвер, 14 травня – виконком міськради. Як відомо, гроші з держбюджету уже виділено.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus