USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Волинська майстриня створює картини й скульптури з моху

1 Березня 2021 07:20
Жителька села Тарасове Луцької громади Дана Спасовська створює картини і скульптури із природних матеріалів.

Про волинську майстриню йдеться у сюжеті Суспільного.

Тепер, говорить, це не лише її хобі, але й справа, яка приносить прибуток. Зі слів майстрині, в її сім’ї не було біологів, художників і дизайнерів. Каже: побачила в інтернеті картинки та захотілось повторити так само.

Упродовж двох років вчилася, купувала матеріали, облаштовувала майстерню, розповідає Дана Спасовська. Згодом розпочала повноцінну роботу. Величина її найменших виробів – п'ять сантиметрів, найбільші ж мають вигляд двоповерхівки.
Серед замовлень, над якими працює майстриня, – різноманітні панно з травою, камінням, горщики з декоративними деревами, об’ємні фігури з різнокольорового моху. Жінка каже: мох використовує спеціальний, який росте у скандинавських лісах.

Майстриня розповідає, що стабілізований мох зберігає свій вигляд до 10 років. Із її слів, природні соки мохи за спеціальною технологією замінюють гліцериново-сольовими розчинами, після чого фарбують у різні кольори. Інші рослини, які використовує майстриня, теж підготовлені до роботи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus