USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Волинська область – єдина в Україні, де рівень корупції знизився

3 Червня 2015 18:35
Рівень корупції на Волині знизився, чого не можна сказати про жодну іншу область України.

Такі результати опитування оприлюднили громадські організації Transparency International та GFK-Україна спільно із однією із найвпливовіших світових аудиторських компаній ПрайсвотерхаусКуперс, - повідомили у прес-службі прокуратури області

Опитування проводилось серед керівників українських підприємств, аби виявити комплексну картину стану справ із корупцією в Україні після подій Революції Гідності. Оцінювався рівень корупції за шкалою від (-5) до (+5), де (0) означав незмінність ситуації.

Згідно з даними аналізу, Волинь засвідчила найменший рівень корупції (0,07) – це нині єдина область в Україні із плюсовим показником, далі Закарпатська (-0,02) та Полтавська (-0,021) області.

Між тим, варто зазначити, що лише за 5 місяців цього року в області уже закінчено 33 кримінальні провадження щодо осіб, які вчинили корупційні злочини, до кримінальної відповідальності за корупційні правопорушення притягнуто 45 осіб, серед них 8 - працівники правоохоронних органів.

Крім того, до кримінальної відповідальності притягнуто начальника відділу Держземагенства у Турійському районі, голів дільничих виборчих комісій, спеціаліста Луцького районного сектору управління державної міграційної служби, спеціаліста-землевпорядника Піддубцівської сільської ради, головного спеціаліста сектору обслуговування інвалідів, ветеранів війни та праці Луцької РДА та головного спеціаліста-бухгалтера Інспекції з питань захисту прав споживачів у Волинській області, доцента кафедри кримінального права та процесу СНУ ім. Лесі Українки.

Також цьогоріч викрито діяльність організованої злочинної групи у складі 9 працівників Волинської регіональної філії Державного підприємства «Центр Державного земельного кадастру», які упродовж 2010-2013 років, зловживаючи службовим становищем, заволоділи та вчинили розтрату 1,3 мільйона гривень. Досудове розслідування щодо 8 осіб уже завершили та обвинувальний акт щодо них скерували до суду.

Активізовано в області протидію адміністративно караній корупції. Спеціально уповноваженими суб’єктами складено та скеровано до суду 51 протокол про адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією, на 40 осіб накладено адміністративні стягнення у виді штрафів.

Органи прокуратури Волині й надалі вживатимуть заходів задля ефективного запобігання і протидії корупції.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
дідо Показати IP 3 Червня 2015 18:47
Волинь маленька область.Кум,сват та брат один одного покривають.
педагог Показати IP 3 Червня 2015 18:59
Де саме знизився?! Не знаєте де шукати?! В навчальних закладах! Зараз саме починається "грибний" сезон, тож пильнуйте краще. Особливо у КОЛЕДЖАХ - це суцільна МАФІЯ, такі собі ПРИХВАТИЗОВАНІ структури, думають, що ВСЕ викупили.
Анонім до педагог Показати IP 3 Червня 2015 20:07
Да что ты нервничаешь? Ведь подобное говорит каждая украинская областная прокуратура. Или ты в этом сомневаешься? Ведь для чего именно они рвались к власти?
дирехтор колєджа до педагог Показати IP 3 Червня 2015 20:59
Ну так скажи в якому. Сидіти і тріпатись не мішки носити, почни боротись з корупцією з себе - не плати за свою тупу дочку чи сина за поступлєніє.
Інсайдер Показати IP 3 Червня 2015 19:28
Знизилась, знизилась на цілих 30 %! Вчора замість "штуки дали" 700..
мер Показати IP 3 Червня 2015 19:53
брехня ....корупція в Луцьку аж зашкалює
Анонім до мер Показати IP 3 Червня 2015 20:09
А разве ты не знаком с элементарными правилами математики? Ведь умножь либо раздели бесконечность на любое число, все равно получишь бесконечность.
Лучанин Показати IP 3 Червня 2015 20:43
Це так здається, що корупція знизилася. Просто її перестали виявляти...
77 Показати IP 3 Червня 2015 21:13
перечисленні факти це реальність...і це вже радуе а за цим прийдуть і інші успіхи.початок добрий і порадіймо що е позитивюа негативу можна придумати.але почнім із себе...не даваймо.чи так нам недобре.адже дати та виграти ліпше чм не так...
Мигас Володимир Ново Показати IP 4 Червня 2015 07:55
Ситуація зовсім не змінилася. І не зрозуміло хто і на яких даних друкує такі статті. Можливо це прокуратура хочу прикрити свою злочинну діяльність а можливо і ЗМІ уже до "убаюкування" долучаються. Дуже багато злочинних фактів але ні міліція, ні прокуратура, ні суди їх не помічають. Думаю, що з часів "Революції гідності" ситуація погіршалась.
Анонім Показати IP 4 Червня 2015 09:01
"Звичайно знизилася" - в лікарнях,навчальних закладах, міліція , суди і тд. Для чого цю брехню писати. Куди не зайди всюди дивляться щоб хтось, щось дав. Особливо лікарі.
123 Показати IP 4 Червня 2015 09:05
Смешно.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus