USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Волинська єпархія УПЦ МП запрошує на молитовне стояння під ОДА

25 Лютого 2019 18:06
У Луцьку відбудеться загальнообласне молитовне стояння на захист прав віруючих Української Православної Церкви.

Акція запланована на Київському майдані, навпроти приміщення ОДА, 28 лютого, об 11:00, повідомили на сайті Волинської єпархії УПЦ МП.

«Прийди і захисти свою віру», – йдеться у повідомленні.

Молитовне стояння за участі духовенства та вірян Волинської і Володимир-Волинської єпархій очолять митрополит Володимир-Волинський і Ковельський Володимир та єпископ Волинський і Луцький Нафанаїл.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 26
Хм Показати IP 25 Лютого 2019 18:11
Це можна розцінювати як заклик до путіна щоб він прийшов і захистив. Це підриває суверенітет України, але ж цим попам пофіг на життя людей
Я до Хм Показати IP 25 Лютого 2019 22:57
Різних захищальників і закликальників бачила Волинська земля, різних мастей та під прапорами всіх кольорів, тих хто прямо показував ненависть до України і тих хто дуже навіть правдоподібно імітував орг@зм до свого народу. Нічого, вистояла, і зараз вистоїть.
Олександр Показати IP 25 Лютого 2019 18:30
Не там слід стояти. Нехай приїжджають у Київ під посольство Російської федерації і здійснюють молитовне стояння за припинення агресії проти України.
дідо Показати IP 25 Лютого 2019 18:33
РПЦ має бути заборонено в Україні .
володя Показати IP 25 Лютого 2019 18:59
яКІ вони віряни УПЦ, Нехай принесуть свої статути церкви і почитають кому і як вони підпорядковуються!!!!!! Не в церкві діло - а у вірі в бога! А Бого один! І церква у нас має бути українська і незалежна від кацапів!
Анонім до володя Показати IP 25 Лютого 2019 22:30
Українська Православна Церква -самостійна та незалежна ні від Москви ,ні від турків также як Православні церкви у Польщі,Кіпрі,Сербії,Америці...і т.п.а то що вам втокмачили у голови ,так щоб хвіларет патріархом став ...а не вийшло.
Корiнний лучанин до володя Показати IP 25 Лютого 2019 23:30
А Ти з пцу кому пiдпорядковуешся?
1 Показати IP 25 Лютого 2019 19:19
вже на сході кричали: "Путін памагі"!!! поміг... борони Боже нас від такої "допомоги"!!!
К.лучанин Показати IP 25 Лютого 2019 20:24
Хочу звернутись до всіх писак ,що зверху накатали свої безглузді пости! Я знаю. що декому дуже несподобається те ,що напишу, але це моя думка і мої переконання. Я не домішую сюди політичні аспекти! Те ,що витворяють зараз із церквами - це є сучасні більшовицькі методи і дерибан церков: то путіна тут згадують ні з того ні з сього, то заборону церков то ще якусь нісенітницю несуть. А я у відповідь цим писакам скажу словами АПОСТОЛА ПАВЛА : " У ХРИСТІ НЕМАЄ НІ ГРЕКІВ НІ ІУДЕЇВ". Це означає що всі є рівні перед БОГОМ! ВСІ КОНФЕСІЇ В УКРАЇНІ МАЮТЬ ПРАВО НА ІСНУВАННЯ і ніхто немає права їх забороняти. І ПРЕЗИДЕНТ також. АФОНСЬКІ ЧЕНЦІ навіть не захотіли зустрічатись із порохом після отримання ТОМОСу, бо вважають це політичною акцією перед виборами і ПЦУ вони не визнали по сьогодні, як і інші церкви.
Лучанка до К.лучанин Показати IP 25 Лютого 2019 22:20
Шановний К.лучанин,почитайте для загального розвитку,перш ніж заперечувати очевидні речі: https://amp.znaj.ua/society/211184-monahi-afonu-p%D1%96dtrimali-avtokefal%D1%96yu-ukra%D1%97ni-%D1%96-zhorstko-postavili-ros%D1%96yu-na-m%D1%96stse
К.лучанин до Лучанка Показати IP 26 Лютого 2019 13:07
Шановна! Для себе я читаю БІБЛІЮ і там знаходжу відповіді і співставляю з нашими реаліями життя без ваших підказок "для загального розвитку". І мені цього достатньо щоб розібратись у нинішній ситуації побачити хто кого дурить! Може ви БІБЛІЮ ставите під сумнів і трактуєте так як вам треба? Кому прислуговуєте?
Олена Показати IP 25 Лютого 2019 20:28
Парад зомбі. Хто дозволяє?
Олені Показати IP 25 Лютого 2019 21:04
А хто дозволяє вашим зомбі обкуреним посеред ночі на території храму бочки палити, каміння в будинок священика кидати, людей ображати? Ленін з того світу дивлячись на ваші шабаші, від заздрощів корчиться, бо ви і вам подібні створіння його далеко переплюнули.
волинянин Показати IP 25 Лютого 2019 21:13
прихожани новоствореної церкви творять нову політику. Забули, що в Україні є різні конфесії різні церкви і до них жодних претензій і це законно. Диявол ходить не по землі бо вана Свята, а ходить по головах своїх підданих. Надіюсь ,що прийде час він уже скоро настане і всі ми будемо відповідати на суді Божому.
Активіст Показати IP 25 Лютого 2019 22:22
Життя покаже. Бог все бачить, і в покарання забирає розум.
Анонім Показати IP 25 Лютого 2019 23:40
Українська православна церква - це канонічна, свята, благодатна церква. Нічого протизаконного в ній ніколи не було. Служіння Господу, молитви за Україну, людей, українську владу і військо. Хто хоч іноді ходить до церкви - має це знати. Краще почитайте, що інші помісні церкви (Грузинська, Сербська, Польська, Антиохійська та ін.) Не підтримали пцу.
кіріл москаль Показати IP 26 Лютого 2019 00:41
Розігнати
Хто писав Олені Показати IP 26 Лютого 2019 00:45
Ти здоровий?
Тому хто писав..... Показати IP 26 Лютого 2019 08:50
Абсолютно здорових в цьому гнилому суспільстві немає. Але, на відміну від Олени, я адекватно сприймаю існуючий стан речей, аналізую ситуацію і роблю висновки.
ан Показати IP 26 Лютого 2019 09:35
Українська православна церква томос отримала від москви ще у 1992 році. а київський патріархат від стамбула нещодавно . чи ПЦУ думає що вони мають свій патріархат. в Україні? Ні ! ПЦУ є стамбульського патріархату. Але ж людям не говорять що нова порошенкова церква ще й стамбульська .З незрозумілим звідки патріархом . Ваш патріарх Варфоломей. а філарет просто неможе себе заставити зняти з себе оцей сан.який сам собюі призначив.
Олександр до ан Показати IP 26 Лютого 2019 11:50
Не заводьте людей у свій блуд. У 1992 Алексем ІІ була надана грамота (не томос), бо томосу РПЦ дати нікому не може. Ця грамота була надана УПЦ, яку очолював Філарет, і саме завдяки його трудам. Ця грамота про автономію, НЕ АВТОКЕФАЛІЮ. Томос надається Вселенським патріархатом, що і було здійснено. Від Вселенського патріарха запрошення на об'єднавчий собор отримали УСІ архієреї УПЦ. Але лише двоє з них долучилися до створення УКРАЇНСЬКОЇ церкви. Решта ж побажали бути відданими москві. Зважте, що одним з них є Олександр Драбинко, - права рука Володимира (Сабодана), і якби Володимир дожив до цих днів, то УПЦ було б рушійною силою об'єднання православних церков. І не було б у нас такого протистояння московських попів з українським народом.
ВІРА Показати IP 26 Лютого 2019 12:49
ВІРА ПРАВОСЛАВНА БУЛА Є І БУДЕ!!!! Не було путлера ,не було і кирила і не було філарета - а ВІРА була. Сьогодні ми ,парафіяни нашої УКРАЇНСЬКОЇ ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ підтримуємо ЇЇ в своїх молитвах на рідній нашій мові, українській, деякі молитви звучать і мовою ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ(старословянською).І ми її розуміємо і навіть дітки,які ходять з нами, ті молитви також розуміють. Молилися і молимось за МИР В УКРАЇНІ І ЗА НАШИХ ВОЇНІВ "ЯКІ ПЕРЕБУВАЮТЬ В АТО" І МОЛИМОСЬ РАЗОМ І СВЯЩЕНИКАМИ НАШОЇ ЦЕРКВИ , які завжди наголошують на тому , що там де ВІРА і ЛЮБОВ то там і МИР. А ми маємо що? Проплачені "активіти " разом з "тітушками" рейдерським шляхом захопили наш ХРАМ, ПОБИЛИ матушку, розбили телефон,яким вона фотографувала зрізування дверей в ХРАМІ. Після "удачного захоплення" під церквою організували "святкування" перемоги з організацією майдану з палінням бочок і погрозами під вікнами священиків, який проживає тут вже 29 років. Для чого грітися,якщо ХРАМ і монастир опалюється? Для чого святкування з пітардами і вогнями біля ХРАМУ?
до олександра Показати IP 26 Лютого 2019 12:59
але ж ПЦУ не українського патріархату ,а стамбульського ? Патріарха свого не дали обрати Чи не так? то де ж ПЦУ незалежна? виходить з одного ярма в інше., заморське ?
К.лучанин до до олександра Показати IP 26 Лютого 2019 13:26
Так , дійсно у нас ПАТРІАРХАТУ нема і не скоро буде( невідомо коли!) . У нас після ТОМОСУ - митрополія на чолі з митрополитом ЕПІФАНІЄМ. ПЦУ не є незалежною! Вірніше є залежною від Константинополя. Колись Філарет хотів зберегти ПАТРІАРХАТ, і отримати ТОМОС, але не вийшло. Він (ФІЛАРЕТ), казав навіщо нам змінювати одне ярмо на інше(нинішнє). Це всі чули і знають! За цей відступ Порох надав Героя України Філарету для відмазки. Не думаю ,що в душі Філарет задоволений "нагородою". Бог йому суддя!
Олександр до до олександра Показати IP 26 Лютого 2019 13:38
Для цього слід дещо розумітися на таких питаннях. До-речі, про канони (церковні закони) можна і в інтернеті почитати. Так-от, ПЦУ, на сьогодні, має митрополію. Митрополія означає самостійну помісну церкву. Статус патріархії надається лише тоді, коли об'єднуються УСІ православні церкви в окремо взятій країні. Оскільки УПЦ МП не пристала на утворення помісної православної церкви, а побажала залишитися в підпорядкуванні москві (про що напередодні об'єднавчого собору було вирішено на соборі цієї церкви), то українській церкві був наданий статус митрополії. До речі, з такого статусу починали багато православних церков. Тому, після приєднання до Помісної церкви (ПЦУ) церковних структур УПЦ МП, чи радше РПЦ в Україні, Українська церква отримає патріархію.
ВІРА Показати IP 27 Лютого 2019 10:49
УКРАЇНСЬКА ЦЕРВА МОЖЕ ОТРИМАТИ ПАТРІАРХІЮ,АЛЕ МИРОМ І ЛЮБОВЮ ДО БЛИЖНЬОГО. А НАСПРАВДІ, ЩО ВІДБУВАЄТЬСЯ? ОБРІХУВАННЯМ , РЕЙДЕРСТВОМ ,БІЙКАМИ І ПІДКУПОМ "ГЕРОЇВ" МІСЦЕВИХ!. ЧЕНЦІ МОНАСТИРЯ ТІЛЬКИ "ЧАЇ" НОСИЛИ ПІД НАШ ХРАМ ТИМ МОЛОДИКАМ,ЯКІ ЦІЛУ НІЧ "ДУРІЛИ" .... ХТО ДОЗВОЛИВ ПАЛИТИ ВОГНИЩА БІЛЯ СВЯТОГО ХРАМУ??? А ЩО РОБИЛИ ПРАВОХОРОНЦІ В ЦЕЙ ЧАС?? В НЕДІЛЮ,КОЛИ ПРОХОДИЛА СЛУЖБА БОЖА І МИ НА КОЛІНАХ МОЛИСЯ БІЛЯ НАШОГО ХРАМУ, ТО ПОЛІЦІЇ БУЛО МАБУТЬ ДО СОТНІ. КАТАЛАШКА ТАКОЖ СТОЯЛА НЕПОДАЛІК. ЗА ЧИЇ ПОДАТКИ ВОНИ ТАМ СТОЯЛИ? СУМНІВАЮСЯ,ЩО МИХАЇЛ З КОСТЯНТИНОМ СТІЛЬКИ ПЕРЕРАХУВАЛИ В ДЕРЖАВНИЙ БЮДЖЕТ. А МІСЦЕВА ПАТРІОТКА ,ВЧИТЕЛЬ МІСЦЕВОЇ ШКОЛИ,АЖ НА ЛАВКУ БІЛЯ ХРАМУ З НОГАМИ "ВИЛІЗЛА"( А ЦЕ 150 КГ) І ТО В ЦЕЙ ЧАС ЯК МИ МОЛИЛИСЯ НА КОЛІНАХ (А В ЦЕЙ ЧАС ВОНА НАХОДИЛАСЬ НА ЛІКАРНЯНОМУ... ХТО ЇЇ ВІДКРИВ ЛІКАРНЯНИЙ),МОЖЛИВО І ВИСОЦЬКОМУ ТАРАСУ ТОЖЕ ВІДКРИЛИ ЛІКАРНЯНИЙ? ГАНЬБА!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus