USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Волинська фірма завдала державі збитків на 4,5 мільйона

25 Червня 2009 11:47
Слідчий відділ управління податкової міліції ДПА у Волинській області порушив кримінальну справу за ознаками злочину частиною 3 статті 212 Кримінального кодексу відносно директора одного із любомльських приватних підприємств. Про це «Волинським Новинам» повідомили у прес-службі ДПА в області.
Ця стаття Кримінального кодексу України передбачає кримінальну відповідальність за ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах.
Як повідомив начальник відділу оперативних заходів по скороченню податкового боргу УПМ ДПА у Волинській області Сергій Гергусь, це приватне підприємство вже тривалий час у списках великих боржників по розрахунках із Держбюджетом. Податковий борг фірми – 691,5 тисяіч гривень і жодних зусиль для його погашення керівництво фірми не докладало.
Щоб зібрати доказову базу щодо ухилення від сплати податків службовими особами любомльської фірми, співробітники податкової міліції провели обшуки за фактичним місцезнаходженням підприємства за місцем проживання керівника і головного бухгалтера. Оглянули господарські будівлі та транспортні засоби фірми. Луцький міськрайонний суд аргументи та претензії податківців до керівництва ПП визнав обґрунтованими і дав дозвіл на проведення обшуків.
Вилучені документи фінансово-господарської діяльності, комп’ютерна техніка та інші носії інформації дозволяють стверджувати про ведення подвійної бухгалтерії на підприємстві.
А про масштаби уникнення від оподаткування свідчить решта вилучених матеріальних цінностей: готівкові кошти обсягом понад 14о тисяч гривень та 5,6 тисячі доларів, пристрій для пломбування автомобілів, що використовується митними органами України, бланки незаповнених міжнародних товаро-транспортних накладних (CMR), примірники валютно-митних декларацій, інвойси, зовнішньоекономічні договори, сертифікати походження, рахунки-фактури, квитанції, печатки волинських та столичних суб’ктів господарської діяльності.
На вилучені товарно-матеріальні цінності накладено арешт з метою забезпечення відшкодування нанесених державі збитків.
Триває розслідування кримінальної справи. Сума нанесених державі збитків склала 4,5 мільйона гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus