USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Волинська медіа-профспілка пішла в «розкольники»

7 Липня 2010 12:21
7 липня три регіональні медіа-профспілки України – Волинська, Київська та Запорізька оголосили про об’єднання для створення всеукраїнської медіа-профспілки.

Про це повідомила Телекритика.

Профспілки заявляють, що до такого заклику їх спонукав розвал Незалежної медіа-профспілки України.

«Два з половиною роки тому Незалежна медіа-профспілка України налічувала понад одну тисячу членів. Сьогодні вона перетворилася на зібрання близько сотні осіб. Два з половиною роки керівництво НМПУ майже не займалося захистом журналістів», - йдеться у заяві профспілок.

На думку комітету новоствореної організації, керівництво НМПУ грубо порушувало статут і рішення попереднього з'їзду НМПУ, не займалося роботою з розбудови місцевих осередків, взяло ухил на індивідуальне членство в НМПУ.

«Через це вся діяльність в НМПУ відкотилася до рівня 2003 року, коли вона лише розпочиналася», - зазначається в заяві.

Також в заяві наголошують на тому, що підготовка до з'їзду, що відбувся 27 червня, також пройшла з порушеннями статуту. Зокрема, не було завчасного повідомлення про з'їзд осередків на місцях

«Через це у роботі з'їзду взяло участь 24 делегати. На попередніх з'їздах їх було в кілька разів більше. Більшість із яких не були делеговані медіа-профспілковими осередками на місцях. Переважно вони є індивідуальними членами НМПУ», - йдеться у заяві.

Саме тому, на думку Київської, Запорізької та Волинської профспілки НМПУ згідно зі статтею 11 Закону України «Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності» не може вважатися всеукраїнською.

«Сьогодні НМПУ втратила право представляти всеукраїнську спільноту журналістів. Адже де факто перестала бути всеукраїнською організацією і, попри всі заклики та попереджання, що надходили від Київської, Запорізької, Волинської та інших медіа-профспілкових організацій, її керівництво відсікло від участі в ній майже всі обласні, міські і місцеві осередки», - вважають автори заяви.

«Вони (Київська, Запорізька і Волинська профспілки – «Телекритика») є окремими юридичними особами і можуть об'єднуватись, роз'єднуватись і робити все, що завгодно», - сказав у коментарі голова НМПУ Роман Скрипін.

За його словами, НМПУ не розвалилася, а, навпаки, збільшує кількість членів.

«Я не збираюсь з ними мірятись у кого діяльність активніша. Ми захищали своїх членів. І тут не має чого виправдовуватись. Якщо вони думають інакше, то нехай думають. Я не знаю, чому вони в своїй заяві згадують про НМПУ, тому що вони не перереєструвались відповідно до статуту і не є складовими», - зазначив він.

Нагадаємо, 27 червня під час з'їзду НМПУ головою Незалежної медіа-профспілки України було переобрано Романа Скрипіна.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
маруся Показати IP 7 Липня 2010 20:11
у того Скрипіна не всі вдома. Як він захищав наших журналістів всім відомо. Через те і пішли! справедливо все треба. А ВНтільки передруковувати буде чи теж висловить свою думку?Дуже хочу почути!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus