USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Волинська письменниця презентувала одну збірку, а на іншу - бракує грошей

2 Березня 2009 19:09
У Луцькому районному будинку культури відбувся святковий концерт із нагоди оглядин нового творчого доробку відомої волинської письменниці Сіми Кордунової. Збірка пісень «Яснозора Волинь» з’явилася на світ ще у 2007 році, втім, презентовано її лише цьогоріч разом із компакт-диском. Про це повідомляють «Волинські Новини».
Презентація музичної збірки та компакт-диску зібрали в районному будинку культури друзів та колег волинської письменниці. Її нові твори на святковому концерті виконували місцеві митці: аматорські вокальні колективи, аматорський хор «Посвіт», заслужена артистка України Алла Опейда з донькою Наталкою, вокальний дует «Душа Волині», учні ЗОШ № 16 та інші.
Авторка розповідає, що робота над книгою тривала майже два роки. В ній поетеса висловила свої інтимні переживання, дитячі враження, патріотичні почуття. Вихід збірки пісень та компакт-диску став можливим за підтримки влади та Волинської облдрукарні. Також допомогли письменниці у підготовці видання і волинські композитори. Незважаючи на мізерний тираж збірки в 500 примірників, письменниця впевнена, що усі охочі познайомитися з її пісенною творчістю, зможуть знайти книгу в луцьких бібліотеках.
«Тексти пісень Сіми Кордунової написані на різноманітну тематику: патріотичну, ліричну, жартівливу. Ритмомелодика текстів повністю відповідає вимогам пісенного жанру. Тексти написані на якісному професійному рівні з використанням різноманітних літературно-художніх засобів, що робить їх емоційними й легкими для виконання. Тому волинські хорові колективи й окремі виконавці охоче беруть їх до своїх репертуарів», – так відгукнувся про пісенну збірку голова обласної Асоціації незалежних волинських письменників імені Павла Чубинського Олексій Добко.
Відомо, що готова до друку ще одна документально-художня книга Сіми Кордунової «Колиска родинна», яка розповідає про рідне село письменниці Лаврів та його жителів. На разі коштів на її видання письменниця знайти не може.
Довідково:
Сіма Дмитрівна Кордунова народилась у 1931 році в селі Лаврів Луцького району. Літературною діяльністю займається протягом всього життя. У творчому доробку поетеси, окрім багатьох публікацій в пресі, є 10 поетичних збірок, кілька добірок у різноманітних альманахах.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus