USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинська школа пішла на вимушені канікули через недбалість будівельників

7 Вересня 2009 12:31
В одній зі шкіл Іваничівського району буквально через кілька днів після 1 вересня учні пішли на канікули. Про це під час апаратної наради у облдержадміністрації розповів начальник управління освіти і науки Волинської ОДА Михайло Попович, – повідомляє 7 вересня репортер «Волинських Новин».
Начальник управління освіти і науки розповів, що цього навчального року школярів на 6 тисяч менше, ніж минулого.
За словами пана Поповича, в Іваничівській спеціальній загальноосвітній школі-інтернаті затягнули з ремонтом їдальні. В результаті, з 5 вересня у навчальному закладі дітей відправили на 10-тиденні канікули.
Головний освітянин області нарікає на недобросовісних підрядників, які, за його словами, розпочали роботи лише в останніх числах серпня. «Це халатність», – сказав Михайло Попович. Хоча навчання  могло тривати, однак про всяк випадок прийняли рішення призупинити процес. Надолужувати втрачене учні Іваничівської школи-інтернату будуть під час звичайних канікул.
Довідково:
Сьогодні в області функціонує 374 дошкільні навчальні заклади та 46 навчально-виховних комплексів, у складі яких є дошкільні відділення. В них здобувають дошкільну освіту 29 366 дітей. Упродовж 2008-2009 навчального року відновлено роботу 11 ДНЗ. Переведено на постійний режим роботи з уведенням в експлуатацію відновлених приміщень 8 ДНЗ, розгорнуто діяльність 68 додаткових груп на базі функціонуючих ДНЗ. Завдяки проведеному комплексу заходів створено 1280 додаткових місць. На сьогодні у середньому по області на ста місцях виховується сто п’ятнадцять дітей.
До кінця поточного року планується відкриття 6 ДНЗ на 120 місць.
У 2009/2010 навчальному році почали роботу 786 денних загальноосвітніх шкіл, у яких здобуває освіту понад 128 тисяч учнів, що значно менше від минулого року. В перші класи зараховано 11257 учнів.
Відкрито школу І ступеня у селі Гулівка Ковельського району. Введено в дію ЗОШ І-II ступенів у с. Рованці (Луцький район). Розпочали навчання в добудованому корпусі учні Дубівської ЗОШ І-ІІІ ступенів Ковельського району.
Розпочали навчання в новозбудованій школі діти села Красноволя Маневицького району (школа на 280 учнівських місць). Всього по області у 2009 році зведено в дію 21 класну кімнату на 373 місця.
Станом на 4 вересня навчальні заклади області повністю забезпечені педагогічними кадрами.
Проведена інвентаризація наявної кількості шкільних автобусів у навчальних закладах сільської місцевості. Станом на 1 вересня 2009 року нараховується 99 автобусів, придбаних за кошти держбюджету – 27, за кошти місцевого бюджету – 72. У поточному році придбано – 4 автобуси , з них: по одному – у Маневицькому та Горохівському, два – в Турійському районі. Крім того, передано на баланс району 1 автобус в Іваничівському районі. Шкільними автобусами та перевізниками до місць навчання підвозиться 99,8% учнів. В області практично немає проблем з підвезенням.
На початок навчального року забезпечено організацію гарячого харчування учнів у кожному навчальному закладі області та першочергове охоплення безкоштовним харчуванням усіх дітей пільгових категорій та учнів 1-4 класів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus