USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Волинська «Свобода» вимагає припинити тиск на свободу слова

13 Жовтня 2009 09:03

Волинська обласна організація ВО «Свобода» обурена тим, що влада Волинської області здійснює безпрецедентний тиск на свободу слова. Про це йдеться у заяві цієї політичної сили, яку поширила прес-служба ВОО ВО «Свобода» - інформують 13 жовтня «Волинські новини».
«Так, журналіста Віталія Буряка 6 жовтня не пропустили на позачергову сесію Волинської обласної ради. Менше ніж за тиждень, 12 жовтня іншого журналіста - Назара Вальчука не пропустили на нараду у Волинській обласній державній адміністрації. За нашою інформацією, це не поодинокі факти - подібне було і у минулому» - вказують у ВО «Свобода».
Волинська обласна організація Всеукраїнського об\'єднання «Свобода»\" вважає, що влада області з наближенням президентських виборів свідомо перешкоджає здійсненню журналістами професійної діяльності. «Невже часи кучмізму повертаються, а з ними і закриті для громадськості наради, темники тощо?» - йдеться у заяві.
Волинська «Свобода» нагадує, що згідно з українським законодавством умисне перешкоджання законній професійній діяльності журналістів тягне за собою кримінальну відповідальність.
«Тому ми вимагаємо від голови Волинської обласної державної адміністрації Миколи Романюка та голови Волинської обласної ради Анатолія Грицюка припинити знущання над свободою слова і дати публічне пояснення вказаних фактів перешкоджання роботі журналістів» - кажуть свободівці.
«Волиняни мають право отримувати чесну, об\'єктивну і неупереджену інформацію про діяльність посадових осіб, а не таку, яка вигідна лише владі» - наголошують у Волинській обласній організації ВО «Свобода».
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 15 Жовтня 2009 19:01
вітів тішиться заявами,бо організувати справжні акціі не вміе.страшно боїться внутріпартійної конкуренціі,тому керує організацією в ручному режимі.ось такий собі борець за свободу слова!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus